Navigáció: Kezdőlap / Sport / Létfontosságú szászrégeni győzelem.

Létfontosságú szászrégeni győzelem.

A 3. liga  alapszakaszának utolsó játéknapján a Szászrégeni CSM Avântul a kiesés elleni küzdelemben vívott ádáz csatában az egyik fő riválisát, a Kolozsvári Viitorul fiatal gárdáját fogadta. Ennélfogva a három bajnoki pont megszerzése létfontosságú volt Sandu Borș tanítványai számára.

A találkozó 10. percében igencsak büntetőgyanús hazai szituációnak lehettünk szemtanúi: Murar felé irányult egy pontos beadás, a fejelés pillanataban a régeniek csatárát egy védő eléggé egyértelműen „kibillentette” a labda alól, a történtekhez eléggé közel álló játékvezető sípja azonban néma maradt, s furcsamód Murar sem tiltakozott, aki egyébként általában szinte minden semmiségért reklamál a sípmesternél. Folytatódhatott a mérkőzés, és a 15. percben Dreve fölébólintotta Podea jó ütemben érkező jobb oldali szabadrúgását. A túloldalon két perccel később Todoran kemény távoli lövését Checicheş kapuvédő körülményesen hárította. A 24. percben egy tetszetős támadás végén Enescu kecsegtető helyzetben, mintegy 10 méterről lőhetett, ám a bal oldallécet találta el. A 27. percben viszont Chirlejan buktatásáért az Avântul már büntetőhöz jutott: ezt Murar a megszokott stílusában magabiztosan küldte a jobb alsó sarokba (1-0). Az első félidőben még két említésre érdemleges gólhelyzetet jegyezhettünk le: a 34. percben Enescu remek beívelését Merdariu közelről fejelhette kapura, ám a vendégek hálóőre hatalmas bravúrral hárított, majd három perc elteltével Murar könnyedén betört a büntetőterületre, s mintegy 13 méteres, látványos, ejtett lövése kevéssel fölément.

A nagyon fiatal, egyetlen kivétellel 2002–2006-os születésű játékosokból álló kolozsvári gárda bátran és helyenként tetszetősen, felszabadultan futballozott, két-három alkalommal komoly pánikot is keltett a házigazdák kapujának előterében. Az első félidő hajrájában Laurențiu Rus legénysége óriási helyzetet hagyott ki: a nagyon aktív Milandru  bal oldalról Szilágyihoz továbbított, aki mintegy tizenegy méterről, teljesen zavartalan szituációból jócskán föléemelt (42.).

A második felvonás nem bővelkedett kapujelenetekben. Bár a játékot jó ritmus jellemezte, hiányzott belőle a látványosság. Ezért elsősorban az Avântul okolható, amely, noha elszántan küzdött, elsődleges célja a labdabirtoklás s ezzel együtt a játékidő múlatása volt. Az 51. percben a tehetséges Todoran kitűnő egyéni akciója a második hazai góllal fejeződhetett volna be, ám a fiatal középpályás elől alig 7-8 méterre a kaputól Gățan felszabadította a pöttyöst. Az 55. percben Panga 18 méteres lövése célt tévesztett. Egy perccel később Milandru életveszelyesen ívelt be a jobb szélről, és a játékszer csupán félméternyivel suhant el a keresztléc fölött. A csapatok főképp távoli lövésekkel próbálták bevenni az ellenfél kapuját, ám a kísérleteik rendre pontatlannak bizonyultak (Todoran a 68. percben, Popa a 69.-ben tévesztett célt). A 78. percben a szászrégeniek eldöntötték a három pont sorsát: a Checicheş kapuvédő rossz ütemű kimozdulását kihasználva a szemfüles Murar mintegy 22 méterről higgadtan az üres kapuba emelt (2-0).

Az Avântul teljesen megérdemelt győzelmet aratott, ebben a bajnoki idényben azonban csupán a harmadikat. Sandu Borș együttese november 18. óta nem örülhetett három pontot érő sikernek! Így egy újabb küzdelmes, a kiesés izgalmaitól korántsem mentes alsóházi rájátszás kezdődhet, ahol ismételten a lét a nagy tét! A régeniek egyetlen felnőttcsapata kínlódik, kúszik-mászik, ám a fehér-kékek valahogy mégsem akarják bedobni a törülközőt, akármilyen izzadtsággal teli is a hosszú évek óta tartó kínszenvedéstől…

Jegyzőkönyv

3.liga, 9. csoport, alapszakasz 18. (utolsó) forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kolozsvári Academia Viitorul 2-0 (1-0).

Szászrégen, Avântul-pálya, napsütéses időjárás, mintegy 250 néző. Vezette: Radu Scrob (Gyulafehérvár) – Daniel Popa (Topánfalva), Costel Prodan (Nagydisznód). Ellenőr: Ionuț Burlea (Brassó), Dan Jiga (Beszterce).

Szászrégeni CSM Avântul: Menyhárt  L. – Bugnar, Merdariu, Truța, Chirlejan (80. S. Chirilă),  Enescu, Dan, Panga,(80. R. Bucur)),Todoran, Murar, (80. Potor), T. Suciu. (85. Bujor).

Kolozsvári Academia Viitorul: Checicheş – Milandru, Podea, (64. Bartos), Popa, Tică (32. Gadzymuradov), Gățan, Benke (46. Istrate), Herciu, Oargă, Dreve, Szilágyi.

Gólszerző: Ad. Murar (27 – büntetőből, 78.). 

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére