Navigáció: Kezdőlap / A városról / Város információk / Zöldövezet

Zöldövezet

Erdők

Kerekerdő – Padurea Rotunda – Ziegenwald

A város felső részét foglalja el. 1730-ban ültették, mint tölgy- és bükkerdőt, azzal a céllal, hogy megakadályozza a hosszú szárazságokat. A világháborúk után épitettek egy amfiteátrumot az erdőbe, ahol nyáron különböző előadásokat tartottak. 1970 után többet nem használták és tönkrement.

Mocsár erdő – Padurea Mociar

A Görgényi úton keleti irányba haladva, a várostól 3 kilométerre található. Több négyzetkilométernyi területet foglal el. Az erdőbe el lehet jutni a Régen-Szováta úton is. Az erdő kb. 370 öreg fát (több mint 600 éves!)tartalmaz, melyeknek törzse 1,5-2 méter széles, és magasságuk eléri a 10-15 métert. Az erdő közelében található a Nárciszmező természeti rezervátum, egyik legszebb az országban.

Dedrádi erdő – Padurea Dedradului

A városból kiindulva a Dedrádi úton, nagyon közel a vársohoz, található a Dedrádi erdő. Ősszel a gombászok kedvenc helye. Maga az erdő nem túl nagy, ellenben nyári melegben hüvős, kellemes hely a kirándulóknak.

Parkok

Városliget

A város alsó részén terül el. A világháború után a fák nagy részét kivágták, és sok mindent tönkre tettek a kommunisták. Az 1970-es árvizek után a park teljesen tönkrement. A város strandja elhagyatott lett, a Maros ágait átméretezték és áthelyezték. Ma a park még mindig hordozza a múlt nyomait. A parkban található egy vendéglő, egy futball és egy kézilabda pálya.

Szólj hozzá

E-mail címed nem közöljük nyilvánosan.A kötelező mezőket * jelöli *

*

Az oldal tetejére