A marosvásárhelyi RMDSZ-körzetek elégedetlenek Markóval

A marosvásárhelyi RMDSZ hét körzetének elnöke nyílt levelében fordult Markó Béla szenátorhoz, sérelmezve, hogy a volt elnök azt nyilatkozta: „Ahol jók az eredmények, ott elismerjük a munkát, ahol pedig olyan rossz mint Marosvásárhelyen, ott a városi RMDSZ-nek mennie kell már tegnaptól és nem holnaptól!

Magyari Károly (II. körzet), Kacsó Bodó Csaba (II. körzet), Kovács István (VII. körzet), Gál Eva (VIII. körzet), Szabó Annamária (IX-XII. körzet), Szilágyi László (XIII. körzet) emlékezteti a volt szövetségi elnököt, hogy mindannyian önkéntesen, becsülettel és meggyőződéssel dolgoznak, próbálják építeni a szervezetet.

„A helyhatósági választások alkalmával az országos vezetőség a marosvásárhelyi eredményeket jónak találta, és abban az értékelésben, amelyet a városi szervezettel csupán októberi hónapban közöltek, az áll, hogy a megyében mindössze 16 olyan RMDSZ szervezet van, amely a 2008. évi választásokhoz viszonyítva jobb eredményt ért el. Marosvásárhelyen 2,5%-kal értünk el jobb eredményt 2008-hoz viszonyítva! Ennek ellenére a megyei szervezet egy bizottságot hozott létre a városi szervezet átszervezésére. Miért? Így született meg egy igazságtalan döntés, felsőbb utasításra, miszerint a városi szervezetet meg kell szüntetni. Most, amikor sok kérdésben Frunda György az SZKT-n kimondta az igazat, miért kell ismét a marosvásárhelyi szervezetet hibásnak kikiáltani?” – teszik fel a kérdést a körzeti elnökök, akik kijelentik: nem hajlandók elfogadni, hogy egy újabb bizottság vizsgálja tevékenységüket és ítélkezzen felettük. „A városi szervezet átszervezése, az általuk javasolt módon kivitelezhetetlen, és teljesen megbénítaná a városi szervezeti életét. Ez a javaslat tájékozatlanságról és hozzá nem értésről tanúskodik, ugyanakkor személyes leszámolásokra ad alkalmat” – olvasható a szerkesztőségünkbe eljuttatott nyílt levélben.

Simon Virág

székelyhon.ro

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Vegyük a helyi terméket!

Vásár van, kistermelő kevésbé Tavasszal megjelennek az őstermelők által az üvegházban vagy fóliasátorban termesztett friss …