Navigáció: Kezdőlap / Sport / Nôi labdarúgás: 1. liga , 1. forduló, északi csoport Kissé csalóka végeredmény: Viitorul Szászrégen – Székelyudvarhelyi Vasas 0-5 (0-3)

Nôi labdarúgás: 1. liga , 1. forduló, északi csoport Kissé csalóka végeredmény: Viitorul Szászrégen – Székelyudvarhelyi Vasas 0-5 (0-3)

Immár a harmadik idénynek vágott neki a Szászrégeni Viitorul nôi labdarúgócsapata. Miután az elmúlt két szezonban a román élvonalban szerepeltek, ezúttal Vasile Costan tanítványai a másodosztálynak megfelelô 1. ligában indultak. A nyitóforduló keretében a hazaiak a jó képességû Székelyudvarhelyi Vasas együttesét fogadták.

A találkozó elsô félórájában kiegyensúlyozott volt a játék. Az elsô gólhelyzet Kajtár kapujának elôterében adódott: ekkor Zanfir pontos jobb oldali beadását követôen Butiurca ajtó-ablak helyzetben találta magát, ám képtelen volt kellôképpen kezelni a pöttyöst. A vendégek válasza nem késlekedett sokáig, a 9. percben Bartalis 18 méteres gyönyörû lövése a felsô lécen csattant. Ezt követôen az elég jó teljesítményt nyújtó régeniek (Marcea, 16. perc), valamint a nagyon aktív Zanfir (23. perc) révén sodorták veszélybe a vendégek kapuját. A túloldalon Bálint veszélyes bal oldali beadásánál Korpos kapuvédô résen volt. Noha ezt a játék képe korántsem mutatta, az udvarhelyi lányok mintegy kilenc perc alatt három alkalommal is bevették a vendéglátók kapuját: elôbb a 32., majd a 37. percben eredményes Caldare dupláját jegyezhettük. A második találat szépségdíjas volt, miután 14 méternyirôl, a kapufa segítségével kilôtte a hosszú sarkot. A 41. percben egy pontos jobb oldali beadás végén Filler közelrôl, zavartalanul juttatta a pöttyöst Korpos hálójába, ezzel gyakorlatilag eldöntve a három bajnoki pont sorsát. A 44. percben a régeniek tizenegyest reklamáltak, miután Casoni betört a büntetôterület bal oldalán… Egy- két másodpercnyi tétovázás után Andrei Florin marosvásárhelyi játékvezetô büntetô helyett csupán szögletet ítélt. A szituációról elmondható, hogy igencsak tizenegyes- gyanús volt. Noha a találkozó eredményének befolyásolása egy pillanatig sem merülhet fel, két- három helyzetben Andrei Florin sípmester azt a benyomást keltette, hogy ami az egyik csapatnak fehér, a másiknak fekete…

A második játékrészt nagyrészt a jobb játékerôt képviselô udvarhelyiek irányították, a kimaradt négy-öt gólhelyzet mellett még két alkalommal voltak eredményesek. Filler (67.), valamint Bartalis (86.) beállították az összecsapás végeredményét. Annak ellenére, hogy a régeniek dicséretesen küzdöttek, a második felvonásban csupán két-három említésre méltó gólhelyzetet sikerült kialakítaniuk. A legnagyobb lehetôség Pop Cristina nevéhez fûzôdött, aki a 71. percben remekül végzett el egy 17 méterrôl megítélt szabadrúgást, ám Kajtár kapuvédô remek érzékkel szögletre mentett.

A két csapat összeállítása:

* Szászrégeni Viitorul: Korpos – Schindler (56. Pop C.), Lica, Marcea , Pop Cr., Chis (78. Luca), Vanu, Butiurca, Zanfir, Lutean C. (81. Franc), Casoni.

* Székelyudvarhelyi Vasas: Kajtár – Péter (82. Feleki), Krall (84. Dénes), Szôke, Bálint, Papp, Filler, Caldare, Bartalis, Balázs, Albert.

Játékvezetôk: Andrei Florin, Albu Bálint, Elena Munteanu (mind Marosvásárhelyrôl).

Szabó Antal-Loránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére