Navigáció: Kezdőlap / Sport / Elhunyt Nagy András (Bandika) 1966–2013

Elhunyt Nagy András (Bandika) 1966–2013

ovember 12-én, kedden, 47 éves korában, hosszú szenvedés után meghalt Nagy András (Bandi), a szászrégeni Avântul egykori tehetséges csatára, aki huzamosabb ideje májcirózisban szenvedett.

Egykori csapattársa, jó barátja, a disznajói illetôségû 42 éves Dali Csaba röviden felvázolta életpályáját: ,,Nagy András (Bandi) a Szászrégeni Avântulnál kezdett futballozni az ifjúsági csapatban, 1982-tôl játszott a felnôttegyüttesben. 1983-ban már a B-osztályban szerepelt az Avântullal, aztán rövid idôn belül a román ifjúsági együttesben is bemutatkozott, ahol csapattársa volt többek közt Bogdan Stelea, Gica Mihali, Dan Petrescu, Cheregi Marius, Ilie Stan is. Én nyolc évet játszottam vele, aztán a Brassói Futballklubhoz került, az A-osztályba, késôbb visszajött az Avântulhoz. Az 1994/1995-ös évadban a Dicsôszentmártoni Chimica együttesét erôsítette. Az akkori Avântulnál csapattársaink voltak többek közt Adrian Ciula, Savu József, Varodi, Vasile Costan, Farkas Loránd, Szôcs, Márkus Dezsô, Silimon, Gábor Tibi és Sandulescu is. Idôközben Nagy Bandi almérnöki oklevelet szerzett és Felfaluban dolgozott évekig. Az 1996/1997-es bajnoki idényben játszott utoljára az Avântul színeiben.

Az 1997/1998-as bajnoki évadban már a hajdani D- osztályos Sóváradi Victoria csapatánál játszottunk, ahol csapattársaink voltak az ugyancsak szászrégeni Varodi, Szôcs (Mosu) is, Bálint Lajos (ex. Elektromaros), Biró II. Levente (Laska) – utóbbi edzônk is volt. 1998-ban hagyta abba a labdarúgást az akkori D-osztályos Marosvécs csapatánál, akkor 32 éves volt. Nagyon ügyes, tehetséges labdarúgót ismerhettünk meg személyében, aki jóérzésû, tisztelettudó ember, igazi jó barát volt. Nyugodjon békében!”

Czimbalmos Ferenc-Attila

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Egy hozzászólás

  1. Isten Nyugtasson Bandika!

Az oldal tetejére