Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégeni Avântul – CONPET Ploiesti 2-2 (1-1)

Szászrégeni Avântul – CONPET Ploiesti 2-2 (1-1)

Kabaréba illő jelenetek

A 3. labdarúgóliga visszavágójának második játéknapján a szászrégeni Lendület a középmezônyben tanyázó CONPET Ploiesti-et fogadta. Gyôzelem esetén Enyedi Andrei tanítványai megelôzhették volna pénteki ellenfelüket, felkerülvén a tabella hatodik helyére. A találkozó elôtt egyperces néma csenddel adóztak Nagy András (Bandika) emlékének – az Avântul nyolcvanas évekbeli sikercsatára az elmúlt hét folyamán, mindössze 47 éves korában hunyt el (lásd cikkünket).

Az összecsapás elsô említésre méltó mozzanatát a 10. percben jegyezhettük, amikor Moldovan jobb oldalról veszélyesen ívelt Nedelkovici kapujára, ám a játékszer kevésssel fölé szállt. Ezt követôen, a 12. percben a vendégek kerültek ígéretes lövôhelyzetbe, ám Munteanu kísérlete erôtlenre sikeredett. A mérkôzés eléggé jó iramban zajlott, és olykor tetszetôs is volt… Az elsô félidôben a házigazdák valamivel többet kezdeményeztek, ám ennek ellenére kevés nagy gólszerzési lehetôséget dolgoztak ki. A jó formában játszó Saim három perc alatt kétszer került helyzetbe, ám a 20. percben 22 méterrôl leadott lövését a vendégkapus könnyedén hárította, majd a bal szélen alig pár méterre a kaputól könnyûszerrel gólt lôhetett volna, ám Badea egy önfeláldozó mozdulattal remekül blokkolta (23.). Az Avântul támadásai a 25. percben értek góllá: ekkor Moldovan hajszálpontosan elvégzett bal oldali szögletét a jól helyezkedô Dan Razvan mintegy 7 méterrôl a hálóba „bólintotta”: 1-0. Ezt követôen a mérkôzés csaknem negyedórán át eléggé eseménytelen volt, mindez a 41. percig… Ekkor a hazaiak fiatal hálóôre, Vlad Negru a kaputerületen teljesen megmagyarázhatatlan módon megütötte Constantint, amit természetesen piros lap és tizenegyes követett. A büntetôt a tapasztalt, az 1. ligában is megfordult Gafita magabiztosan értékesítette: 1-1. Ez egy égbekiáltó meggondolatlanság volt Negru részérôl, a ploiesti-iek számára pedig egy nem remélt ajándék…

A második játékrész kezdete igencsak eseménydús volt. Az 52. percben kiegyenlítôdött a létszám: ekkor a középpályán elkövetett szabálytalanság miatt Munteanu begyûjtötte a második sárga lapot, így mehetett idô elôtt zuhanyozni. Említésre méltó, hogy a piros lap felmutatásának pillanatában Florin Pîrvu, a CONPET vezetôedzôje behatolt a pálya közepéig, és megdöbbentô, ugyanakkor szánalmas „ingyencirkuszt” produkált… Miután a játékvezetô kiállította, a vendégek trénere mintegy húsz perc elteltével visszatért csapatának kispadja közelébe! A legkisebb túlzás nélkül állítható, hogy a jelenet kabaréba illô volt! Itt megemlítendô, hogy noha Teodora Albon kolozsvári nemzetközi játékvezetô ténykedése nem minôsíthetô rossznak, fontoskodó stílusban vezette az összecsapást. A májusban Londonban nôi BL- döntôt dirigáló Albon helyenként nagyon határozatlan volt… Teljesen meglepô módon, a találkozó 60. percében a vendégek átvették a vezetést: ekkor egy eléggé egyértelmû lesrôl induló Ruptureanu remek ütemben továbbított Abba- hoz, aki egyedül maradt a kapussal, és néhány méterrôl nem hibázhatott: 1- 2. Tehát az úgynevezett lecke fel volt adva… A kapott gól után, noha többet támadtak, a régeniek nem dolgoztak ki igazán veszélyes gólhelyzeteket. Leginkább távoli lövésekkel próbálkoztak, ám Saim (65.), Dan R. (74.) és Truta (80.) kísérletei vagy erôtlenre, vagy pontatlanra sikeredtek. Noha nagyon úgy tûnt, hogy a szászrégeni gárda nemigen bírja szuflával, a találkozó hajrájában, a 82 percben, kiegyenlítették az állást: ekkor Truta, a tôle már megszokott határozottsággal robogott el a bal szélen, s pontos passzát Macarie a hatos vonaláról a léc alá bombázta: 2-2.

A mérkôzés hosszabbításperceiben ugyancsak Truta került jó lövôhelyzetbe, ám kísérlete gyengére sikeredett, így a házigazdák be kellett érjék a döntetlenért járó 1 ponttal. A történteket tekintve az maradt a benyomásunk, hogy ha a 41. percben Negru nem követi el dilettánsra valló gesztusát, akkor az eléggé jó mérkôzés után az Avântul gyôztesként hagyhatta volna el a játékteret…

Játszottak:

* Szászrégeni Avântul: Negru – Hrisca, Merdariu, Dan R., Truta, Ungur (41. Farcas), Luca, Macarie, Moldovan (66. Bucin), Kanyaró (46. Maris), Saim.

* CONPET Ploiesti: Nedelcovici – Constantin I., Badea, Olteanu, Slobozeanu, Anghel, Maria I., Munteanu, Ruptureanu, Gafita (55. Gheorghe ), Abba.

Játékvezetôk: Teodora Albon – Lucaciu Claudiu (mindketten Kolozsvárról), Hertia Radu (Aranyosgyéresrôl) .

Szabó Antal-Lóránd

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére