Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Lemondott Lokodi Edit Emőke

Lemondott Lokodi Edit Emőke

A 2012. júniusi választásokon is az RMDSZ jelöltje volt, azonban alulmaradt az USL által támogatott liberális Ciprian Dobréval szemben, majd az új összetételű testület az egyik alelnöki tisztséggel bízta meg (a másikat az USL kapta, és a szociáldemokrata Ovidiu Dancu foglalhatta el). Lokodi Edit Emőke kedden, február 4-én iktatta felmondását a megyei önkormányzatnál, és bejelentette távozását az RMDSZ megyei vezetőségének is.

„Március elsejétől kértem felmentésemet a megyei önkormányzatnál betöltött összes tisztségemből. Személyes okok miatt teszem ezt, hiszen az életem úgy alakult, hogy a családomnak szüksége van rám. Március 15-től elutazom hozzájuk, így nem tudnám az alelnöki tisztséggel és az önkormányzati képviselői mandátummal járó feladataimat úgy ellátni, ahogy azt kellene, hiszen a munka is és a család is egész embert kíván. Komoly politikai, közigazgatási terveim már nincsenek, egyetlen vágyam ezen a téren a visszavonulás volt, amellyel így nem vártam a következő választásokig. Köszönöm az együttműködést azoknak, akikkel együttműködtünk, úgy gondolom, sikeres tíz év volt, szép projekteket valósítottunk meg. Elégedetten, kiegyensúlyozottan távozom. Nincs gond azzal sem, hogy ne az RMDSZ köreiből kerüljön ki az utódom, hiszen a legerősebb frakció vagyunk a megyei közgyűlésben” – mondta megkeresésünkre Lokodi Edit Emőke.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke, Brassai Zsombor elmondta, a megüresedett mandátumot a 2012-es választások listáján következő személy, Dénes József volt marosfelfalusi iskolaigazgató foglalja el, arról pedig, hogy ki lesz az alelnök Lokodi Edit helyett, az RMDSZ testületei döntenek, a közgyűlésnek pedig majd szavaznia kell.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére