Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / Április 10 –13. között 11. Erdélyi Humorfesztivál

Április 10 –13. között 11. Erdélyi Humorfesztivál

A kockás ingesek tehetséggondozásának éve

„Az RMDSZ Fôtitkársága, a Szomszédnéni Produkciós Irodával közösen, tizenegyedik alkalommal szervezi meg az Erdélyi Humorfesztivált. Idén a már megszokott kolozsvári és marosvásárhelyi helyszín mellett Kézdivásárhellyel bôvül a rendezvény” – jelentette be Jakab Adorján, a rendezvény fôszervezôje március 20-án, az Erdélyi Humorfesztivált beharangozó sajtótájékoztatón. „Évrôl évre nagyobb az érdeklôdés az Erdélyi Humorfesztivál iránt, és úgy gondoljuk, hogy ez jó lehetôség azoknak, akik nem Kolozsvár vagy Marosvásárhely közelében élnek, hogy minôségi szórakozásban vegyenek részt. Az RMDSZ-nek fontos, hogy közösségépítô rendezvényeket támogasson, így jelen esetben a Humorfesztivált már 11 éve szervezzük közösen a Szom-szédnénivel – emelte ki Jakab, hozzáfûzve: – Néhány évvel ezelôtt a marosvásárhelyi bôvítés jó döntésnek bizonyult, ugyanezt várjuk el Kézdivásárhelytôl is. A tavaly a két városban három rendezvényre került sor, amelyeken több mint 2000 résztvevô volt jelen”.

– Idén a Humorfesztiválon a tehetségkutatás helyett a tehetséggondozáson van a hangsúly – mondta Bálint Ferenc, a Szomszédnéni Produkciós Iroda tagja. – 2002 óta megnéztünk több száz olyan embert, aki jelentkezett a humoristák versenyére, mert viccesnek hitte magát, és szerencsére 10-15-en belôlük azok is voltak. Ôk több-kevesebb intenzitással azóta is foglalkoznak humorral, s az új hangok keresése helyett most úgy érezzük, az a feladatunk, hogy kicsit jobban reflektorfénybe toljuk azokat, akiket megtaláltunk. Ezért idén azt találtuk ki, hogy a humoristák versenyében a korábbi fesztiválok dobogósai mérjék össze egymással az erejüket – érdekes lesz megnézni, hogy tíz év alatt mennyit változott, alakult az erdélyi magyar humor. Ugyancsak a korábbi nyertesek egy részével Kézdivásárhelyre exportáljuk a fesztivált idén, és tervbe vettük, hogy az ôsz folyamán szervezünk egy humorfesztivál-turnét, amelynek során olyan városokba visszük el a rendezvény fílingjét, amelyeket eddig méltánytalanul mellôztünk, és olcsó a színház elôtt a parkolás.

– Lung László, a kézdivásárhelyi Vigadó Mûvelôdési Ház felkérésének eleget téve, Kézdivásárhelyre is elvisszük a rendezvényt, és arra gondoltunk, ha oda elmegyünk, akkor más városokba miért ne? Mivel jelenleg nem fér bele a programunkba, ezért úgy döntöttünk, hogy ôsszel szervezzük meg a turnét. Fôként a kézdivásárhelyi fellépôkkel – köztük Balla Levente, György Botond, Kun Zsolt – egy éven belül egész Erdélyt lefedjük a humorfesztivállal, és rendezvényünk joggal viseli az Erdélyi Humorfesztivál nevet – emelte ki Tóth Szabolcs humorista.

– Az RMDSZ számára nagyon fontos az erdélyi fiatalok tehetséggondozása, továbbá hogy az elmúlt években felfedezett humoristáknak – akik valahogy mindig kockás ingben járnak – lehetôséget teremtsen minél több helyen, minél több eseményen fellépni és bemutatkozni – tette hozzá Jakab Adorján.

– Újdonságnak számít, hogy míg a 10. Erdélyi Humorfesztivál nagyon a Szomszédnénirôl szólt – szinte csak szentté nem avattuk önmagunkat –, addig a tizenegyediken jó fejek leszünk, és Kolozsváron átengedjük a gálát Felméri Péternek, mert
korunk egyik legtehetségesebb humoristája, na meg már évek óta könyörög – mondta Bálint Ferenc.

– Igazi exkluzív produkciónak lehetnek tanúi a nézôk a marosvásárhelyi és kolozsvári gálán, kiderül, milyen az, amikor egy stand up comedys és egy illuzionista egyszerre van a színpadon. Badár Sándor, Karinthy-gyûrûs humorista, a Fábry Show visszatérô vendége, a Kontroll és számos más magyar film szereplôje ezúttal magával hozza fiát, Badár Tamás illuzionistát, bûvészt, hogy a színpadon essenek egymásnak a közönség legnagyobb örömére – ismertette Tóth Szabolcs.

Részletes program a http://www.humorfeszt.ro honlapon.

A 11. Erdélyi Humorfesztivál partnerei a Kolozsvári Magyar Opera, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a kézdivásárhelyi Vigadó Mûvelôdési Ház.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Egy hozzászólás

  1. szászrégen.ro

    Legalább itt nem szidják őket.

Az oldal tetejére