Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Erdélyi Autonómia kerekasztal megbeszélés

Erdélyi Autonómia kerekasztal megbeszélés

Várom azon személyek jelentkezését, akik részt szeretnének venni az Erdélyi Autonómia kerekasztal megbeszélésen és munkájukkal támogatni tudnának egy esetleges 2016-os népszavazást az Erdély Autonómia ügyében.

Arra kérek minden jelenlévő tagot, hogy minél több olyan személynek juttassa el ezt a bejegyzést, aki komolyan gondolja az Erdélyi Autonómia ügyéért folytatott harcot.

Fancsali Ernő barátommal úgy látjuk, hogy az Erdélyi Autonómiáért folytatott küzdelemhez, most nemcsak üres szavakra, sallangos mondatokra, hanem igazi tettekre van szükség. Mégpedig egy, az erdélyi közösség összekovácsolásából összegyúrt erős magra, amely számíthat a magyarországi, németországi, moldáviai, szerbiai és lengyelországi közösségek támogatására is. De ugyanakkor számíthat más európai közösségek szimpátiájára is.

Mert higgyétek el nekem, hogy néhány év múlva, annyian lesznek, akik azt mondják magukról, hogy ők Erdély Autonómiájáért dolgoztak, hogy Dunát lehetne velük rekeszteni. De nem kell messzire menni, csak a jelenlegi erdélyi magyar politikai elitig (tisztelet a kivételnek).

Nem kell messzire menni, csak az anyaországba, hogy rádöbbenjünk arra, hogy mennyi szélhámos ígérgető, szép szavakat szép papírba csomagolgató autonómia harcos van.

Ne higgyetek kolbászból kerítést ígérő intellektuális kondásoknak (gyengébbek kedvéért disznópásztorok), mert ők csak választás idején veszik elő az olyan varázsszavakat mint autonómia, függetlenség stb.

De a választások után aztán alábbhagy a autonómia teremtési kedv és el vagytok felejtve, le vagytok sajnálva. Ti, akik igazából az autonómiaharcosok zászlóvivői vagytok. Szóval nektek akarják megmondani a tutit.

Éppen ezért nem kell feltétlenül egy politikai csoporthoz tartoznotok ahhoz, hogy az Erdélyi Autonómiáért folytatott harcunkban társak legyünk.

Lépjünk át úgy az ország, mint saját magunk határán, és induljunk el lassan az Erdélyi Autonómia megteremtésének küzdelmes útján.

Várjuk jelentkezéseteket az Autonómia Kerekasztal megbeszélésre a www.facebook.com/benczekalvaria című facebook oldalon levélben.

Tisztelettel: Bencze Attila (Az Erdélyi Autonómia Oldalának alapítója, az Autonómia Központok létrehozásának megálmodója)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére