Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Nem jutott dűlőre az RMDSZ-szel a néppárt elnöke

Nem jutott dűlőre az RMDSZ-szel a néppárt elnöke

Joseph Daul hiába kért támogatást Iohannisnak, az RMDSZ hajthatatlan marad.

Az Európai Néppárt (EPP) elnöke kedden Bukarestbe látogatott, hogy támogatásáról biztosítsa Klaus Iohannist, a Keresztény-liberális Szövetség (ACL) államfőjelöltjét.

Joseph Daul találkozott az EPP-hez tartozó pártok vezetőivel. Sajtótájékoztatón elmondta: azért kampányol Iohannis mellett, mivel meggyőződése, hogy

nem Victor Ponta, hanem Iohannis

igazodik majd a néppárt értékeihez, és tiszteletben tartja a a jogállamiságot és felveszi a harcot a korrupció ellen.

Arra az újságírói felvetésre, hogy sem az RMDSZ, sem a szintén EPP-tag PMP (Elena Udrea pártja)  nem javasolta támogatóinak, hogy szavazzanak Iohannisra, Joseph Daul azt mondta, az összes jobboldali párt képviselőivel találkozott. „Bizonyos pártok azt mondták, hogy jobb, ha nem támogatják közvetlenül Iohannist, mivel egy közvetett támogatás több szavazatot hoz”.

„Aztán vannak mások is, akiknek elmondtam, hogy nem normális (hogy nem támogatják Iohannist – szerk. megj.), mivel

a jobbközép családnak egységesnek kellene lennie,

hogy megnyerhesse a választást. De tudják, hogy van a nagy, sokgyerekes családokban, mindig van egy fenegyerek is. De a nagy pártok esetében világos a dolog” – fogalmazott Joseph Daul.

Kelemen Hunor a találkozó után azt nyilatkozta: az RMDSZ nem változtat álláspontján, miszerint egyik jelöltet sem támogatja a második fordulóban, és ezt Joseph Daul sem próbálta elérni, mivel ő egy „bölcs ember”.

Foter.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére