Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Játékgép-szenvedélye buktatta le a rendőrt

Játékgép-szenvedélye buktatta le a rendőrt

Folyamatosan elkövetett sikkasztás miatt folytatnak eljárást egy 23 éves szászrégeni rendőrfelügyelő-helyettes ellen a Maros megyei törvényszéken. Amint a Maros Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, igaznak bizonyult az egyik országos hírügynökség által felröppentett hír, miszerint a rendőr maga is bűnözővé vált. Mint megtudtuk, a helyettes felügyelő a Szászrégen városi rendőrség bűnügyi vizsgálati osztályán teljesített szolgálatot, de elragadta a játékgép-szenvedély, aminek nem tudott ellenállni, s egyre gyakrabban egyre több pénzre volt szüksége, hogy szenvedélyének hódolhasson.

Ahhoz, hogy a szükséges pénzt megszerezze, a rendőrség bűnügyi laboratóriumából elemelt négy fényképezőgépet és egy vakut, s azokat a város egyik zálogházába adta be. Az öt leltári tárgy értéke 11.700 lej volt, ám ő 1300 lejért adta zálogba azokat. Ez az eset márciusban történt, de a felettesei vizsgálata bebizonyította, hogy nem ez volt az első alkalom, amikor a munkaeszközök segítségével sikerült pénzt szereznie ilyen sikkasztási eljárással. Hasonló ügylet nyomait tárták fel egy hónappal korábbi időszakból is. Úgy tűnik, a fiatalember időszakos pénzzavarait úgy hidalta át, hogy zálogba csapott egy fényképezőgépet, majd később egy másikat, s az utóbbiért kapott pénz egy részével váltotta ki a korábban zálogba adott gépet, hogy a hiányuk ne keltsen feltűnést.

Amint a megyei rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudtuk, a fiatalember már nem tartozik a rendőrség kötelékébe, önként nyújtotta be felmondását. Más források szerint később változtatott álláspontján, s kérte rokkantnyugdíjas állományba való vételét, amihez a fővárosi katonai kórház által kibocsátott orvosi igazolást kívánja felhasználni, amely tanúsítja, hogy pszichiátriai bántalmakban szenved, azaz szenvedélybeteg.
Bakó Zoltán
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére