Navigáció: Kezdőlap / Sport / Népes mezôny, éjféli döntô a VII. Dan Leorda-emlékversenyen

Népes mezôny, éjféli döntô a VII. Dan Leorda-emlékversenyen

Az elmúlt hét végén a hegedûk városában immár VII. alkalommal került megrendezésre a fiatalon elhunyt, elismert és elkötelezett sportember emlékének szentelt asztalitenisz- megmérettetés. Az eseménynek az Ifjúsági Park területén található sportlétesítmény adott otthont.

A versenyt ezúttal is nagy érdeklôdés övezte, hiszen a nyílt, valamint az amatôr kategóriában összesen 176 asztaliteniszezô nevezett be. A sportolók fôként erdélyi településekrôl érkeztek. A helybéliek, valamint a Maros megyeiek mellett többek között Beszterce, Gyulafehervár, Kudzsir, Nagyenyed, Kolozsvár, Dés, Szamosújvár, Csíkszereda, Székelyudvarhely, Parajd, Maroshévíz, Nagykároly, Nagybánya, Máramarossziget, Brassó, Focsani és Pitesti képviselôi jöttek el e nagyszabasú sporteseményre.

A párharcok reggel 10 órától kezdôdtek, és az éjszakába nyúltak, a nyílt kategória döntôje például 23.45 órakor vette kezdetét! Az amatôr kategóriában 111, a nyílt kategóriában pedig 65 asztaliteniszezô volt érdekelt. A mérkôzések huszonkét profi minôségû játékasztalon zajlottak. Az összecsapások ezúttal is magas színvonalúak voltak, káprázatos labdamenetekben, fordulatos és izgalmakban bôvelkedô meccsekben volt részünk. A lebonyolítási rendszer értelmében az alcsoportok küzdelmeit a fôcsoportok mérkôzései követték, ezek után pedig a mindent eldöntô, kieséses rendszerben zajló ádáz párharcokra került sor. Mindez kimerítô volt egy nézônek is, hát még egy versenyzônek!… Végül a legjobbak learathatták a gyôzteseknek járó jól megérdemelt babérokat.

A kiemelkedô eredményeket elért asztaliteniszezôk gyönyörû kivitelezésû, imponáns serlegekben, oklevelekben, valamint érmekben részesültek. Az emlékverseny lelke-mozgatórúgói ezúttal is Rares Leorda és Kántor Imre Zoltán voltak, akik fáradságot nem kímélve, a számtalan megoldandó feladat és a nehézségek dacára szervezésbôl ismételten jelesre vizsgáztak! Mindezt az asztalitenisz nagyszámban részt vevô hívei tanúsíthatják.

Jegyzôkönyv

VII. Dan Leorda-emlékverseny, Szászrégen, helyosztó eredmények:

* Amatôr kategória:

Döntô: Razvan Lunca (Dicsôszentmárton) – Cristian Suciu (Dés) 3-1.

A III. helyen Puskás Árpád (Szamosújvár) és Gabriel Baciu (Dicsôszentmárton) végzett.

V-VIII. helyezés: Cristian Rozenfeld (Kolozsvár), Petru Zelariu (Dicsôszentmárton), Dora Opris (Marosludas), Mircea Muntean (Nagybánya).

* Nyílt kategória:

Döntô: Gabriel Gogu (Kolozsvár) – Vlad Farcas (Kolozsvár) 3-1.

III. hely: Serban Nascu (Kolozsvár), Costin Corcoz (Focsani).

V-VIII. helyezés: Florin Toma (Pitesti), Cristian Moldovan, Florin Apian, Dorel Nistor (mindhárman Beszterce).

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére