Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Véradó napok Szászrégenben és Nagyernyében

Véradó napok Szászrégenben és Nagyernyében

A szászrégeni és a nagyernyei véradók segítségére számítanak, és azért, hogy az utazgatástól megkíméljék őket, a Marosvásárhelyi Regionális Vértranszfúziós Központ a héten kiszáll ezekre a településekre.
Amint azt Marinela Lazărtól, a véradó központ szóvivőjétől megtudtuk: csütörtök reggel 8 órától délután fél egyig Szászrégenben szerveznek véradó napot a polgármesteri hivatal gyűléstermében. Nagyernyében szombaton szállnak ki a központ munkatársai, itt az iskolában várják reggel nyolctól fél egyig az önkénteseket. Fontos tudni, hogy a gyógyszeres kezelés alatt álló személyek, a krónikus betegek, a náthások és a frissen műtöttek nem jelentkezhetnek. Nem lehetnek véradók továbbá a várandós nők, vagy azok, akiknek egyévesnél kisebb gyerekük van.

Nyaranta valamelyest csökken a véradási kedv, és gyakoribbak a közúti balesetek is, de elegendő vérkészlettel rendelkeznek – erősítette meg a központ munkatársa, hozzátéve, hogy szó sincs drasztikus csökkenésről, és ezekkel a kiszállásokkal pontosan az a szándékuk, hogy elejét vegyék a készlethiánynak.
Fontos tudnivaló ezenkívül, hogy a véradóknak törvényesen jár egy szabadnap, 7 darab ételjegy és a véradás jótékony élettani hatásain túl a véradók olyan általános orvosi vizsgálatban részesülnek, amilyenre, lehet, hogy a háziorvosi rendelőkben nincs mindig lehetőség vagy idő.

Vass Gyopár
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére