Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Támogatásra szorul a Szivárvány Alapítvány

Támogatásra szorul a Szivárvány Alapítvány

Támogatásra szorul a Szivárvány Alapítvány
Amint többször említettük, az Ady István lelkipásztor által vezetett nagyfülpösi Szivárvány Alapítvány évek óta felvállalja a szórványban, nehéz körülmények között élô gyerekek oktatásának támogatását.

Az új tanévben a nagyfülpösi központban 16 óvodáskorú gyereket, míg a szászrégeni szórványkollégiumban tíz V–VIII. osztályos tanulót látnak el. Az idén három új „családtaggal” bôvült a létszám. A gyerekek számára az oktatás mellett biztosítják az étkeztetést és a szállást is. A gyerekek Dedrád-széplak – Vajdaszentivány körzetébôl, Magyaróról és a Görgény völgyébôl szegény anyagiak között élô családokból származnak. A kötelezô órák után önkéntes vigyáz fel a gyerekekre, sôt éjszakai szolgálat is mûködik. S mint minden évben, a kezdés igen bizonytalan, hiszen, bár szerénynek tûnik a létszám, egyre nagyobbak a fenntartási költségek. A személyzet javadalmazásán kívül télire biztosítani kell mindkét épületegyüttesben a tûzifát, az élelmiszerellátást, a tanfelszerelést és néha még a ruházatot is.

Vannak jóakaróink, akik évek óta segítenek, mint a Székely Falat, a TimKo, néha a helyi önkormányzat vagy olyan magánszemélyek, mint Szabó Elôd és mások is, akik idônként megajándékozzák az alapítványt. Civil szervezetek is igyekeznek néha jótékonysági rendezvénnyel mellénk állni, de ez bizonytalan. Ahhoz, hogy biztos talajon álljunk, még több támogatóra van szükségünk. Az egyház, immár évek óta, felvállalja az alapítvány menedzselését, hiszen ez is keresztényi küldetés, és bízunk abban, hogy mások is hajlandók tenni valamit azokért a gyerekekért, akiket a körülmények miatt a közösség elveszítene – mondta Ady István.

Akik tehát adományoznának vagy segítenék a Szivárvány Alapítványt, jelezzék szándékukat az ady.istvan@yahoo.com e-mail címre. Legyen az iskolakezdet ajándékozási alkalom!

Vajda György
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére