Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Megérkeztek az iskolatáskák Magyarfülpösre és Mezőbergenyébe

Megérkeztek az iskolatáskák Magyarfülpösre és Mezőbergenyébe

Az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány száz darab feltöltött iskolatáskát juttatott el mezőségi és székelyföldi kisdiákoknak az akciót támogatók és önkénteseik önzetlen segítségének köszönhetően.
Idén a legtöbb adományt a Budapest belvárosi Veres Pálné Gimnázium diákjai és pedagógusai, az alapítvány partnerszervezete, a Svájci Magyar Ház Alapítvány és a svájci magyarok közössége, illetve az egyik legnagyobb magyarországi autókölcsönző cég központi irodájának munkatársai gyűjtötték. Természetesen rengeteg más magánszemély is csatlakozott akcióhoz.ű

Egy 11. osztályos krasznai diáklány fél falut elérve csomagtartónyi adománnyal segítette az akciót. Egy budapesti diáklány „kinőtt” könyveit küldte el Erdélybe.
Az adományok átadása alkalmával örömmel tapasztalták meg az alapítvány munkatársai azokat a hálás szempárokat és mosolyokat, amiket akkor láttak, amikor a székelyföldi gyerekek a tanszercsomagok között válogattak, és megtudták, hogy tolltartót ők választhatnak maguknak, vagy amikor a nagyobb fiúk, akiknek egy apróbb szervezési baki folytán külön csomag nem készült, saját maguknak válogathatták össze a tanszereket a készletből.

Idén Magyarfülpösön, Mezőbergenyében, Kékesen, és Székelyvarságon jártak. Feltett szándékuk, hogy jövőre még több kistelepülésen, még több magyar iskolásnak segíthessenek.

Bakó Zoltán
székelyhon.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére