Navigáció: Kezdőlap / Sport / Lesújtó, igazságtalan döntetlen

Lesújtó, igazságtalan döntetlen

A harmadik labdarúgóvonal huszadik játéknapján a csoport rangadóját rendezték a hegedûk váro-sában – a Szászrégeni Avântul a Nagyváradi Luceafarult fogadta. Miután mindkét együttes hosszú ideig holtversenyben küzdött az éllovasi pozícióért, az elmúlt két fordulóban elért döntetlenek következtében a szászrégeniek immár négypontos hátrányba kerültek a Körös-parti gárdával szemben. A mérkôzést nagy érdeklôdés övezte, mintegy 800 nézô foglalt helyet a stadion lelátóin.

Az összecsapás óriási Avântul- gólhelyzettel kezdôdött: a 6. percben Covaciu remek ütemû kiugratása nyomán Dézsi szembetalálta magát a vendégek hálóôrével, ám a fiatal csatár alig 7 méterrôl erôtlen lövést küldött kapura, így Pap könnyedén elcsípte a játékszert. Ezt követôen a nagyváradiak többet támadtak, néhány percig uralták a játékot. Egy- két alkalommal veszélyeztették Iakob kapuját, ám a hazai védelem higgadtan oldotta meg a szituációkat. Az Avântulnak rövid idôn belül sikerült kiegyensúlyoznia a játékot: Stoica Vili tanítványai többet birtokolták a labdát, jó iramú támadásokat vezettek. A vendégek teljesítménye a várakozásnál jóval alulmaradt a mérkôzésnek ebben az idôszakában, olyannyira, hogy a legveszélyesebb gólszerzési lehetôségük a 34. percig váratott magára, ekkor Balea kecsegtetô pozícióból mellé lôtt. A 42. percben Dézsi révén az Avântul újabb hatalmas gólhelyzetbe kerül: a fiatal csatár egyedül a kapussal, mintegy 11 méterrôl nemes egyszerûséggel mellé lôtt! (Dézsi mindkét helyzetben olyan óriási gólszerzési lehetôségeket puskázott el, amelyeket sokkal nehezebb volt kihagyni, mint értékesíteni! Egy ilyen létfontosságú összecsapáson ekkora gólhelyzeteket elkönnyelmûsködni több mint luxus.)

A második játékrészt a nagyváradiak határozottan kezdték, s mindjárt a 46. percben Arnautu közel állt a gólszerzéshez, ám Iakob bravúrosan lépett közbe, alig négy méterre a kapujától. Három perc elteltével a Luceafarul ismételten helyzetet dolgozott ki: Balea jobb oldali passzát követôen a labdát Arnautu zárt szögbôl az oldalhálóba lôtte. Ezt követôen az összecsapást az Avântul irányította.

Az 52. percben a csapat lelke és hajtóereje, Truta betört a büntetôterület jobb szélén, nagyot esett, látványosan huppant a gyepre, ám a sípmester mindezt csupán sárga lappal jutalmazta mûesésért. Az 59. percben Saim 18 méterrôl elvégzett, jól eltalált szabadrúgása kevéssel kerülte el a jobb kapufát. A 61. percben a régeniek ismét hatalmas gólhelyzetet hagytak ki: Gliga jobb oldali passza után Truta 6 méterrôl mellé lôtt. Azonban öt perccel késôbb a házigazdák a játék képe alapján teljesen megérdemelten megszerezték a vezetést: Muresan ellenállhatatlanul robogott a bal szélen, s pontos beadását a jól helyezkedô Gliga Ciprian közelrôl a vendégkapuba továbbította: 1-0. A 68. percben a Luceafarul szabadrúgáshoz jutott, ám a 18 méteres erôs lövést Iakob kapuvédô remek érzékkel hárította szögletre. Noha eléggé kitartóan támadtak, a szászrégeniek már nem dolgoztak ki veszélyes gólhelyzeteket, leginkább a labdabirtoklásra összpontosítottak. A 75. perc tájékától a régeniek kissé meghátráltak, így a Luceafarul néhány percig támadott, ám a hazaiak védelme áthatolhatatlannak bizonyult. S amikor már úgy tûnt, hogy az Avântul megszerzi a létfontosságú gyôzelmet, a mérkôzés 87. percében egy beívelt labda a hazai büntetôterület közepén landolt, amelyet Truta kézzel érintett. A megítélt tizenegyest Arnautu hatalmas erôvel a kapu jobb felsô sarkába bombázta: 1- 1.

A mérkôzés hajrájában, a kemény szurkolói buzdítás és a hatperces hosszabbítás ellenére, az eredmény nem változott. Az Avântul toronymagasan jobbnak bizonyult ellenfelénél, és gyôzelmet érdemelt volna, ám egy higgadt csatár hiánya és a balszerencse megfosztotta a sikertôl. Említésre méltó, hogy a nagyváradi együttes eddigi egyetlen vereségét a szászrégeniektôl szenvedte el az elmúlt év októberében.

Jegyzôkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 20. forduló: Szászrégeni Avântul – Nagyváradi Luceafarul 1-1 (0-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, kb. 800 nézô. Vezette: Marian Barbu (Fogaras) – Mihai Ionescu (Suseni – Arges), Constantin Pantilimonescu (Ploiesti)

Avântul: Iakob – Luca Ad. Dumbravean, Merdariu, Sîplacan, Gliga C. (82. Módra), Covaciu (90+3. Coltea), Saim (85. Luca P.), Truta, Murar, Dézsi.

Luceafarul: Pap – Radu Alex. (62. Soporan), Nogo, Balea, Balla, Rosu, Arnautu, Ban, Hlinca, Tegle, Fehér

További eredmények a 20. fordulóból: Fugyivásárhely – Kolozsvári Sanatatea 4-2, Radnót – Máramarossziget 1-0, Magyargáld – Csíkszereda 2-1, Zilah – Balázsháza 3-0, Székelyudvarhely – Dés 1-1, Lénárdfalva – Nemeszsuk 0-3.

Szabó Antal-Lóránd
népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére