Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégen: kimaradt a kihagyhatatlan, oda a 2 pont!

Szászrégen: kimaradt a kihagyhatatlan, oda a 2 pont!

A 19. játéknapon érdekfeszítő találkozóra volt kilátás a hegedűk városában, hiszen a házigazdák és a Nemeszsuki Unirea immár évek óta jó színvonalú, ádáz összecsapásokat vív. Ezúttal sem történt másképp.

Az első félidőt leginkább a kiegyensúlyozottság jellemezte. Noha a játék nívójára és iramára nem lehetett panasz, a gólszerzési lehetőségek száma elenyésző volt, s zömében jelentéktelen. A mérkőzés első helyzete a vendégcsapat nevéhez fűződött, a 8. percben Bucur 22 méteres, erős lövése kevéssel elkerülte Husar kapuját. A házigazdák első alkalommal a 14. percben sodorták veszélybe Ticrea kapuját: ekkor Marian Pop mintegy 20 méteres lövését a vendégek hálóőre kitűnő reflexszel szögletre mentette. A 27. percben Murar újabb lövéssel próbálkozott, ám a középpályás kísérlete erőtlenre sikeredett, így Ticrea könnyedén hárított. Az első játékrész közepétől az Avântul valamivel többet kezdeményezett, ám képtelennek bizonyult feltörni Adrian Iencsi tanítványainak higgadt és magas labdarúgókból álló védőfalát. A szászrégeniek legnagyobb első félidei gólhelyzetét a 30. percben jegyezhettük: ekkor Murar remek bal oldali beívelését követően Gliga 6 méterről, kissé kényelmetlen szögből mellébólintott. A vendégek jó replikát nyújtottak, lendületesen támadtak és tetszetősen adogattak. A 39. percben az egyik gyors iramú ellentámadás során Dan G. révén közel álltak a vezetés megszerzéséhez, ám ő a büntetőterület jobb oldaláról kevéssel a kapu fölé lőtt. Az első félidő hosszabbításában Hasnaş távoli lövését a vendégek kapusa magabiztosan védte (45+1.).

Szünet után a találkozó megélénkült, ennélfogva megjelentek az említésre méltó gólszerzési lehetőségek és a látványosság, ami az első játékrészből eléggé hiányzott.

A 47. percben Sîplăcan veszélyesen ívelt egy jobb oldali szögletből Ticrea kapujának irányába, ám a portás résen volt, s körülményesen ugyan, de sikerült kiöklöznie a pöttyöst. Négy perccel később az Avântul ismételten veszélyeztetett, Murar közel 25 méterről mesterien végzett el egy szabadrúgást, ám a játékszer a bal alsó kapufával találkozott! A nemeszsukiak szinte azonnal válaszoltak, s az 53. percben Dan 17 méteres, remekül helyezett lövése a bal alsó kapufa tövénél csattant! Néhány perc erejéig az Unirea kezdeményezett, s a 65. percben Pintea mintegy 35 méteres, első látásra veszélytelennek tűnő lövése a keresztléccel találkozott! A 68. percben a Marosvásárhelyi ASA-tól frissen leigazolt Feketics Norbert eléggé jó szögből kevéssel mellélőtt, majd hat perc elteltével ugyanő remekül kanyarított be egy bal oldali szabadrúgást, amit a jó ütemben érkező Hasnaş közelről föléfejelt. A 79. percben Murar a büntetőterület bal oldaláról kevéssel ugyan, de mellélőtt. A 86. percben a nemeszsuki gárda hatalmas helyzetet puskázott el: ekkor Brumă a bal szélről elvégzett szabadrúgását követően a labda Bucurhoz került, aki mintegy 7-8 méterről nem tudott túljárni Husar eszén, az egyedül hagyott szászrégeni hálóőr hatalmas bravúrral hárított! A 90+5. percben, amikor már a találkozó utolsó mozzanatainak lehettünk szemtanúi az Avântul égbekiáltó gólhelyzetet hagyott ki: ekkor Sîplăcan hajszálpontosan végzett el egy jobb oldali szögletet, Hasnaş alig fél méternyire a célterülettől egyedül találta magát az üres kapuval és… nemes egyszerűséggel fölé emelt! Kimaradt a kihagyhatatlan helyzet! Nagy valószínűség szerint szászrégeni részről ez volt a tavaszi idény legnagyobb elpuskázott gólhelyzete! A hármas sípszó elhangzása után a pályáról lefele bandukoló, fiatal Roberto Hasnaş arckifejezését szemlélve azt kellett megállapítanunk, hogy a játékos minden bizonnyal nem is volt tudatában a kihagyott szituáció nagyságának.

Mindent összevetve és összegezve a hajrában kihagyott óriási gólhelyzet dacára, az összecsapás végén született gól nélküli döntetlen igazságosnak könyvelhető el.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 19. forduló: Szászrégeni Avântul – Nemeszsuki Unirea 0-0

Szászrégen, Avântul pálya, mintegy 350 néző. Vezette: Robert Schröder (Suceava) – középen, Pavel Cojocaru, Claudiu Osmache (mindketten Brassó) – partjelzők. Ellenőr: Petrişor Chiriţescu (Zernyest), Székely Zoltán (Nagybánya).

Szászrégeni Avântul: Husar – Truţa, Hasnaş, Merdariu, Sîplăcan, Gliga, Pop M. (80. Fülöp A.), Sbârcea (71. Ghirca), Murar, Pădurariu (61. Feketics N.), Rus (85. Dézsi L.).

Nemeszsuki Unirea: Ticrea – Gîţ, Pintea, Trăistar (58. Pop A.), Tankó, Covaciu (64. Cubleşan), Şut, Bucur, Brumă, Dan G.(58. Maximilian), Bányai.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére