Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / Kezdődik a VI. SZMÖ Biker Festival!

Kezdődik a VI. SZMÖ Biker Festival!

Június 28-án kezdetét veszi az ország legnagyobb, marosvásárhelyi vonatkozással is rendelkező motorostalálkozója. Az immár hatodik alkalommal sorra kerülő SZMÖ Biker Festival eddig mint a Székelyföldi Jótékonysági Motorostalálkozó és Rockfesztivál címen volt ismeretes, és szerzett megannyi szép pillanatot az elmúlt esztendőkben a szentegyházi termálstrandra látogató fesztivállakóknak. A Székely Motoros Összefogás öt szervező – a marosvásárhelyi Auld Cut MC, a kézdivásárhelyi Flagellum Dei MC, a székelyudvarhelyi Independent Eagles MC, a kászoni KMB Motors MC, a csíkszeredai Rebel Wolves MC – és egy támogató, a szászrégeni Sons of Attila RC motorosklubja a hagyományok szerint idén is minőségi szórakozást, kikapcsolódást, jó bulikat, jó hangulatot és szép élményeket kíván nyújtani a június 28-a és július 1-je között megtartandó találkozón.

Amint arról a korábbi években is írtunk, a szervező klubok a saját, kisebb találkozóik mellett, illetve helyett ezelőtt hat évvel összefogtak, és létrehozták azt a közös, többnapos motorosbulit, amely időközben egyrészt mindenki számára nyitott fesztivállá nőtte ki magát, másrészt sikeresen vette át az egykori, legendássá vált szejkefürdői rockmaratonok helyét, harmadrészt pedig az ország legnagyobb motorostalálkozójává vált – több- ezernyi látogatóval, számos koncerttel, két színpaddal, gyermekbarát helyszínnel, kiegészítő rendezvényekkel, mindez a Szentegyháza Gyöngye termálfürdő területén, ahol a szórakozást a strandolási lehetőségek is bővítik.

A hagyományok szerint az idén is két színpadon lépnek fel az együttesek: amikor a nagyszínpadi produkciók véget érnek, kezdődik a sörsátorban felszerelt kisszínpadon az élet, a reggelig tartó, legendássá vált szentegyházi partik. Csütörtökön a fesztivál nagyszínpadán fellép a Zanzibar (HU), az Akela (HU), valamint az Illusion of Control. A kisszínpadon a Peron Music Alapítvány tehetségkutatóján második díjat szerzett Metalon koncertezik.

Pénteken a nagyszínpadon a Hooligans (HU), Rudan Joe & Kalapács és az Akusztika (HU), valamint a Terra Siculorum koncertezik, a kisszínpad előtt a Full Screen muzsikájára bulizhat hajnalig a nagyérdemű.

Szombaton a nagyszínpadon az AB/CD (HU), a ROAD (HU), valamint az Attila Fiai Társulat (HU) lép fel, a kisszínpadon a Crisis Band koncertezik.

Az esti koncertek mellett több program is várja az érkezőket. Pénteken délután 5 órától ismét kezdetét veszi az ugyancsak hagyományos és egyedi kettős motorosfelvonulás: a két menetoszlop egyszerre indul Székelyudvarhelyről a Jézus Szíve-kápolna melletti parkolóból és a csíkszeredai Szabadság (Taps) térről, majd a szentegyházi strandhoz vezető mellékút előtt találkozik, és közösen hajt be a fesztivál területére. Szombaton utcazenekoncertet ad a kézdivásárhelyi Crazy Plumbers rockabilly-zenekar, délután pedig következnek a különböző poénos vetélkedők, lesz gyereksarok, motorszépségverseny és épített motor-, illetve autókiállítás is. Tombolahúzás is lesz, amelynek fődíja ez évben is egy motorkerékpár, jelen esetben egy beíratott, működőképes, jó állapotban lévő Suzuki GSX-R 600.

Noha a fesztivál neve egyszerűsödött, a jótékonysági aspektus ezúttal sem marad el, a találkozó bevételéből ismét segítenek a szervezők. Mindenki, aki eljött és eljön a bulira, a belépő megvásárlásával a rászorulókat támogatja: a SZMÖ 2013-ban a Böjte Csaba alapítványa által létrehozott tusnádfürdői árvaházat, 2014-ben a szentegyházi Szent Gellért Alapítványt, 2015-ben a 10 hónapos, májdaganatos Kocsis Csilla Cecíliát és a hat-éves, veleszületett sóvesztő szindrómában szenvedő György Kincsőt támogatta. 2016-ban új kerekes széket kapott az udvarhelyi mozgássérült Török Elek, támogatták a 8 éves Csiszér Máté-Balázst, aki üvegcsontbetegségben szenved és a 12 éves, csíkpálfalvi Csomortán Ervint, akinek májsejtes tumora van. 2017-ben a marosvásárhelyi Szabó Hunort támogatták a szervezők, a kisfiú betegségével kapcsolatos diagnózis nem egyértelmű: vagy autista, vagy súlyos fogyatékkal él. Az eddigi támogatások összege meghaladja az 50.000 lejt, amit a szervezők ezúttal is köszönnek mindenkinek, és várják az idei fesztiválpolgárokat a 2018-as szentegyházi megatalálkozóra.
K.Nagy Botond
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére