Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Üzenet a Magyar Napok szervezőinek és mindazoknak, akik értelmetlennek tartják a magyar rendezvényeket!

Üzenet a Magyar Napok szervezőinek és mindazoknak, akik értelmetlennek tartják a magyar rendezvényeket!

Tisztelt szervezők és szászrégeni magyar lakosok!
Simon Nándor gondolatai:

Elsősorban megszeretném köszönni a szervezőknek és minden személynek akik valamely módon segítettek lebonyolítani a szászrégeni magyar napokat az elmúlt esztendőkben. Mindazok akik nem tudják, hogy mivel jár egy ilyen eseményt megszervezni, egy pár gondolatomat megosztom velük. Büszke vagyok, hogy a radnótfái közösségnek tagja vagyok a családommal együtt. A szászrégeni magyar napok alkalmával mindig a radnótfái közösségünket meghívjuk egy megbeszélésre, ahol eldöntjük kicsinyeknek és nagyoknak minden tennivalóját. Számunkra ez a találkozó egy ünnep, ahol együtt tudunk dolgozni, szórakozni és szeretni. Nálunk nincs selejt, mindenki és mindenkinek az ötlete fontos és meghallgatjuk. A legkissebb tennivalókat is kiosszuk így mindenki érezheti, hogy része ennek az ünnepnek. Fontos számunkra, hogy ezeken a rendezvényeken minnél többen résztvegyünk így a szervezőknek a munkájuk se hiábavaló, ezzel csak bátorítjuk őket is, hogy a következő években is szívesen vállalják ezt a feladatot, mert ezáltal csakis mi nyerhetünk szászrégeni magyar lakosok, megtartva az identitásunkat, szokásainkat…
Több szászrégeni magyarral találkoztam aki azt mondta, hogy Ő nem kapot meghívot, így nem ment el a rendezvényekre. Kedves testvéreim, ez nem személyre szólló meghívásra megy! Minden magát magyarnak érző embernek ott a helye ezeken a rendezvényeken családjával együtt, jelenlétével megerősítve a magyar összetartozást és gyerekeiknek igy példát mutat, hogy jó és szép magyarnak lenni. Ezen úton megszeretnék kérni minden szászrégeni magyart aki részt vesz ezeken a rendezvényeken viseljen bátran magyar népviseleti ruhát, ne szégyelje viselni. Én gyerekorom nagy részét fent a székelyföldön töltöttem és minden fontos ünnepeken vagy szentmisére menve népviseletbe öltöztek az ottani lakosok. Öröm volt Őket nézni, még most is mindig örömkönnyek vannak a szemembe mikor magyar népviseleti ruhában látom Őket.
Köszönöm, hogy megoszhattam veletek gondolataimat és érzéseimet. Azt kívánom, hogy az idei szászrégeni magyar rendezvényen a hit, remény és szeretet uralkodjon mindannyiunk szívében.

Tisztelettel Simon Nándor
Szászrégeni lakos

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére