Navigáció: Kezdőlap / Sport / Gól nélküli döntetlen a szászrégeni nyitófordulóban

Gól nélküli döntetlen a szászrégeni nyitófordulóban

Több mint hat hónap kényszerpihenő után útnak indult a labdarúgó harmadvonal karavánja. Mint az már köztudott, a román sportági szövetség átszervezte a csoportokat, és megnövelte a résztvevők számát, így a 2020–2021-es pontvadászatban száz csapat vált érdekeltté. Tíz csoportot alakítottak ki, és mindkét Maros megyei alakulatot a kilencedik csoportba sorolták.

A Szászrégeni Avântul hazai környezetben rajtolt, nézők nélküli mérkőzésen. Érdekesség, hogy éppen azt a Magyargáldi Industriát fogadta, amellyel szinte tíz hónappal ezelőtt utolsó hazai pályás mérkőzését játszotta.

A bajnoki rajt nem indult jól. Miután az elmúlt hét közepén az Avântul 2-0-s vereséget szenvedett Székelyudvarhelyen, a Románia-kupa 1. megyeközi fordulójában, ezzel máris elbúcsúzva a további küzdelmektől, az 1. bajnoki fordulóban sem tudott nyerni. A Magyargáld elleni mérkőzés gól nélküli döntetlenre zárult.

Pedig mindkét oldalon voltak gólszerzési lehetőségek. Elsőként a vendégek veszélyeztettak: a 6. percben Cioară jobb oldali szabadrúgását követően Gota 6 méterre a kaputól, ígéretes helyzetben képtelen volt helyesen lekezelni a pöttyöst. A házigazdák válasza azonnal érkezett, s csupán egy perccel később Murar a jobb szélről jó ütemben továbbított Stavilához, ám az Avântul csatára közelről erőtlenül bólintott kapura. Az összecsapás első negyedóráját követően a régeniek átvették a játék irányítását. A 23. percben Stavilă került helyzetbe, ám a büntetőterület jobb oldaláról jócskán mellélőtt. A találkozó eléggé jó színvonalúnak bizonyult, a nagy meleg dacára a ritmus elismerésre méltó volt, és gólhelyzetek is adódtak. A 26. percben C. Chirilă egy remek akció után, a tizenhatos vonaláról lőtt, Suciu körülményesen hárított. Egy perc elteltével az állandóan veszélyes Cioară ellenállhatatlanul tört be a büntetőterületre, s mintegy 10-11 méteres erős lövését Bucin kitűnő érzékkel és látványosan védte! – ez volt a Fehér megyeiek legnagyobb helyzete az első félidőben. A 35. percben Covaciu jó utemű beadása után C. Chirilă ígéretes szögből föléfejelt. Az első játékrész hajrája meghozta az Avântul legnagyobb helyzetét: egy hosszan továbbított labdát követően Murar egyedül vezethette rá a játékszert a magyargáldi hálóőrre, ám a hazaiak középpályása kissé kényelmetlen pozícióból képtelen volt „elpöckölni” a labdát a kapus mellett, így Suciu bravúrral mentett.

Szünet után elsőként Murar próbálkozott lövéssel (a 47. percben), ám kísérlete erősen kiábrándítóra sikeredett. A 62. percben a frisssen pályára lépett Harkó Károly nagyon közel állt a gólszerzéshez, ám a bal oldalról kanyarított, veszélyesen ívelődő beadása a hálóra huppant. A szászrégeniek határozott, változatos és tetszetős támadásokat vezettek, ám ezekből egyetlen létfontosságú elem hiányzott: a gól… A 68. percben megzörrenhetett volna Gîrnod hálója, amikor Covaciu látványos egyéni akciója után a középpályás lőtt, ám jól helyezett labdáját a vendégek kapusa bravúrosan kiütötte, majd a kippattanót Murar mintegy 10 méterről fölébombázta! A 70. percben az Industria ellentámadást vezetett az Avântul kapuja irányában: Costea közel állt a vezető gól megszerzéséhez, ám bal oldali lövése elkerülte Bucin kapuját. A hazaiak tovább rohamoztak, de a három bajnoki pontot érő találatot nem sikerült megszerezniük, még a 90+4. percben sem, amikor Lackó Murar fejére varázsolta a labdát, ám a régeniek alapembere 6-7 méterről jóval fölébólintotta a játékszert!

Noha az összecsapás utolsó negyedórájában a vendégcsapat eléggé sokat húzta az időt, elérte célját: egy ponttal távozott Szászrégenből. Az Avântul edzője, Dan Răzvan néhányszor nagyon hevesen tiltakozott a Fehér megyeiek sorozatos időhúzásai ellen, így tett akkor is, amikor a játékvezető ötperces hosszabbítást jelzett. A kolozsvári ifj. Mircea Salomir egyébként jól vezette a mérkőzést, ugyanis legfeljebb hét perc ráadást rendelhetett volna el…

Az Avântul legfőbb gondját a mérkőzésen a helyzetkihasználás, semmiképpen nem a játékvezetés jelentette!

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 1. forduló: Szászrégeni Avântul – Magyargáldi Industria 0-0

Szászrégen, Avântul-pálya, kellemes, napsütéses időjárás. Vezette: Mircea Salomir (Kolozsvár) – George Suciu (Aranyosgyéres), Biró Zsolt (Bölön). Ellenőr: Mihail Lazăr (Kovászna). Daniel Ciocănea (Nagyszeben).

Szászrégeni Avântul: Bucin – R. Suciu (87. Baki N.), D. Chirilă, Merdariu, F. Truța, S. Luca, C. Chirilă (58. Harkó K.), Covaciu, Roșca, Stavilă (77. Laczkó Sz.), Murar.

Magyargáldi Industria: C. Suciu (46. Gîrnod) – Gota, Haiduc, Hodea, Cunțan (51. Puha), Teg-

bo, Hăprian, Costea (75.Vonya), Cioară, Scheau (51. Ov. Truță), Anghel.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére