Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Javítják a megyei utakat

Javítják a megyei utakat

Befejezték a kátyúzásokat, a tavalyról maradt korszerűsítési munkálatokat is elvégezték, és további útszakaszokat is leaszfaltoznak az idén – értesültünk a Maros Megyei Tanácstól.

Idén is sokfelé lehet látni útépítőket, örvendetesen javul a megyei utak minősége, illetve az újraaszfaltozott szakaszok is gyarapodnak. A megyei önkormányzat sajtókapcsolatokért felelős munkatársa, Lukács Katalin közölte: a kátyúzások nagy részét elvégezték már, de ez egy folyamatos munka. A keretszerződés értelmében, ha a tél beálltáig újabb problémákat észlelnek egyes útszakaszokon, akkor az illető cégeknek ki kell javítaniuk ezeket a problémákat.

Ami az aszfaltozást illeti, a tavaly megkötött szerződésekből 18 kilométer megyei út újraaszfaltozására volt még pénzügyi keret, így ezeket a munkálatokat már tavasszal elvégezték. Emellett idén további 43 kilométer aszfaltozására kötött szerződést az intézmény. Ezek a munkálatok még folyamatban vannak, habár néhány szakaszon már végeztek a feladattal az utászok, és az ősz során minden betervezett munkálatot befejeznek.

Eszerint idén 1872 méter új burkolat jut a 173. megyei útra Mezőszentmártonban, 2760 méter Mezőbergenye és Mezőbánd között a 152 A úton, míg a 151D úton 818 méter jutott Ákosfalva és Nyárádszentbenedek, 4552 Nyárádszentbenedek és Backamadaras között, 5790 méter Bálintfalva és Nyárádgálfalva között, illetve a székelytompai útkereszteződésig. Szászrégen térségében 1094 méter aszfaltszőnyeget irányoztak elő Hodák és Toka között a 153H úton, 1377 métert Bátoson a 154 úton, míg a 154A útra 3820 méter jutott Alsó- és Felsőidecs között. A Kis-Küküllő középső szakaszán 2 kilométert aszfaltoznak le Székelyvéckén, 3,5 kilométert Gyulakuta és Bordos között a 134. úton, míg az alsó szakaszon, Gógánon 1754 méter aszfalt jut a 151B útra. A Felső-Nyárádmentén 1307 métert aszfaltoznak le Jobbágytelkén a 135A úton, továbbá 6277 méter új aszfalt kerül a 153A útra Deményháza és Nyárádremete között, a 153. úton Felsőköhér és Nyárádremete között 1615, Görgénynádas és Alsóköhér között 3 km, továbbá Görgénynádason 2,5 km, Nyárádremetén 2450 méter. A 153B megyei úton Marossárpatak és Póka között 3,4 km, míg Póka és Körtekapu között 1,9 km új útburkolatnak örülhetnek az ott közlekedők.

A Maros alsó szakaszán 1274 méter aszfaltot terítettek le Csekelaka és Batizháza között a Fehér megye felé tartó 107 G úton, míg a Mezőségen Mezőgerebenes és Mezőbánd között 2,7 km szőnyeg kerül a 151A útra, továbbá 3680 méter Mezősályinál, a 153G úton pedig 2 km jut Mezőbodon és Mezőszengyel között.

Rákérdeztünk a lassan három éve felújításra váró nyárádszentlászlói híd állapotára is: mint megtudtuk, még mindig nem sikerült beszerezni minden engedélyt, így a megyei tanács még nem tudja, mikor kezdődhetnek el a munkálatok a Nyárádon átvezető hídon a 151D megyei úton, habár már az idei költségvetésben van elkülönített összeg a beruházásra.

Áprilisban nagyméretű, kétnyelvű irányjelző táblát helyeztek ki a székelytompai útkereszteződésben az Ákosfalva felől érkezők számára, és az év végig a Nyárádszereda irányából érkezők tájékoztatatása érdekében is hasonló tábla kerül felállításra a csomópont ellenkező oldalán.

Gligor Róbert László
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére