Tordán fordított és nyert a szászrégeni Avântul

Három ponttal tért vissza tordai kiszállásáról a Szászrégeni Avântul a labdarúgó 3. liga IX. csoportjának 2. fordulójában rendezett találkozóról.

A mérkőzést a házigazdák kezdték jobban, többször veszélyeztették Bucin kapuját, a 6. percben Florin Dan teljesen zavartalanul vehette át az ötös vonalán, azonban belerúgta a kiszolgáltatott Bucinba. A tordaiak rohamai folytatódtak, és a 19. percben megszületett a hazaiak gólja. Ciurcui becselezte magát a tizenhatos bal sarkába, kipöccintette a labdát Florin Dan elé lövésre, utóbbi azonban azt átlépve továbbengedte a teljesen szabadon érkező Salcăunak, ő pedig könnyedén helyezte a hosszú sarokba. A tordai csapat azonban nem tudta kihasználni a lélektani előnyét, lankadt a lendülete, és az Avântul a 30. percben egyenlített. Covaciu végzett el egy szabadrúgást a jobb oldali partvonal mellől, és a beívelő labdát Zachei a keresztléc alá fejelte.

Az első félidő azonban a tordaiak előnyével zárulhatott volna: a 45. percben Zachei lebirkózta az ötösön Florin Dant, a megítélt büntetőt pedig a sértett végezhette el. A tordai játékos becsapta Bucint, azonban az ellenkező sarok felé tartó labda a kapufa tövén csattant.

A kihagyott tizenegyes megfogta a házigazdákat, mert a második félidőben már kevésbé voltak veszélyesek. Ahogy telt az idő, a régeniek egyre nagyobb vérszemet kaptak, és a helyzetek is megjelentek Onciu kapuja előtt, Roșca kétszer is jó helyzetbe került, majd Harkó, egyedül az ötösön, a labda lekezelése helyett a kapáslövés sokkal nehezebb megoldásával próbálkozott, sikertelenül. Ezek a helyzetek azonban beharangozták a győztes gólt: Roșca levitte a labdát jobb oldalon az ötös és az alapvonal találkozásáig, Luca beadását pedig nem ronthatta el.

Mivel a meccs lefújásáig – néhány sárga és egy piros lapon kívül – semmi más említésre méltó nem történt, az Avântul három ponttal tért haza Tordáról.

A másik 3. ligás Maros megyei csapat, a Nyárádtői Unirea Kudzsiron lépett pályára, és 82. percben kapott góllal 1-0-s vereséget szenvedett.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 2. forduló: Tordai Sticla Arieșul – Szászrégeni Avântul 1-2 (1-1)

Torda, városi stadion, nézők nélkül. Vezette: Cristian Vieru (Nagydisznód) – Marius Talpoș (Temesvár), Cristian Cășuț (Arad). Ellenőr: Filon Mărginean (Gyulafehérvár).

Gólszerzők: Salcău (19.), illetve Zachei (30.), S. Luca (82.).

Sárga lap: Manu (47.), Cocoară (54.), Băiețan (81.), illetve Zachei (45.), Merdariu (59.), G. Chirilă (90.).

Kiállítva: Cocoară (85.).

Torda: Onciu – Salcău (78. Hetea), Ionescu, Cocoară, Indreica (58. Cimpoieșu), Paleoca, Ciurcui (58. Băiețan), Fl. Dan, Savu, Manu, Lemnaru.

Szászrégen: Bucin – Baki, Merdariu, Zachei, Truță, S. Luca, Stavilă (72. G. Chirilă), Roșca (90+3. Suciu), Covaciu, Harkó, Murar (90. Chirteș).

Bálint Zsombor
Népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …