Navigáció: Kezdőlap / Sport / Az éllovas könnyed győzelmet aratott Szászrégenben.

Az éllovas könnyed győzelmet aratott Szászrégenben.

A hétvégén útnak indult a labdarúgó harmadosztály tavaszi karavánja. Az igencsak mininek ígérkező visszavágó 16. játéknapján a IX. csoport éllovasa és minden bizonnyal fölényes győztese látogatott a hegedűk városába.

Néhány erőteljes vendégtámadást követően a találkozó 7. percében a vajdahunyadi gárda megszerezte a vezetést: a tapasztalt Herghelegiu magabiztosan értékesített egy jogosan megítélt büntetőt (0-1).

A létszám, valamint az érték szempontjából is alaposan megfogyatkozott Avântulnak a körülményekhez viszonyítva tisztességesen sikerült helytállnia a mintegy két klasszissal jobb játékerőt képviselő vajdahunyadiakkal szemben. Az összecsapást nagymértékben befolyásolta a rossz, kemény, a tél folyamán alaposan kiszáradt „gyepszőnyeg”. Ilyen pocsékul és kiábrandítóan nem nézett ki az Avântul labdarúgópálya hosszú évek óta. Már elnézést, de nem kellene éppen ennyire látszania annak, hogy nincs pénz focira Szászrégenben…

Visszatérve a találkozóra, a házigazdák mezőnyjáték szempontjából eléggé felnőttek a helyzet magaslatára, olykor lendületes és bátor támadásokat vezetve. 

A vérbeli csatár hiánya, valamint a régeniek immár krónikus gólképtelensége rég köztudott. A tény, hogy havi 1500 lejecskéért nem lehet klasszis csatárt leigazolni, több mint elszomorító… 

A 17. percben lejegyezhettük a szászrégeniek legnagyobb első félidőbeli gólhelyzetét, amikor Vrabie kemény lövését Lefter kapuvédő bravúrosan tolta szögletre. A vendégek tapasztalt labdarúgói viszonylag könnyen jutottak Bucin kapujának előterébe, ám Herghelegiu, Arnăutu, L. Buș, valamint Da Motta veszélyes támadásainál, lövéseinél a régeni halóőr vagy a védőfal remekül lépett közbe. Néha az volt a benyomás, hogy a vajdahunyadiak nem taposnak túlzottan az úgynevezett gázpedálra. A 41. percben Simon jobb oldalról, kissé zárt szögből az oldalhálóba lőtt.

A második játékrész 56. percében egy remek ütemű támadás végén Mogoș 10-11 méteres bombája jócskán elkerülte a kaput. Noha a vendégek nagy magabiztossággal uralták és irányították a játékot, komoly gólszerzési lehetőségeket nem dolgoztak ki. A 76. percben azonban egy semmitmondó akció végén Vlad jobb oldali pontos passzát P.  Simon a kapu torkából zavartalanul Bucin hálójába továbbította (0-2). A 81. percben a vendégek háromgólosra növelhették volna előnyüket, ám Arnăutu ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt. A 89. percben C. Chirilă szépíthetett volna, ám a fiatal középpályás kecsegtető szögből leadott lövése erőtlenre sikeredett.

Noha az Avântul teljesítménye elfogadható színvonalú volt, gyakorlatilag  esélytelen volt a pénteki találkozón. Stoica Vili legénysége számára az igazi megmérettetések az alapszakasz utolsó két fordulójában következnek, a Kolozsvári Sănătatea ellen idegenben, valamint a Gyulafehérvári Unirea 1924 ellen hazai környezetben. 

Ez a két mérkőzés lesz a főpróba az alsóházban várható ádáz küzdelmek előtt, ahol a tét a kiesés elkerülése lesz.

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, 16. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Vajdahunyadi CS 0-2 (0-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 150 néző, napsütéses időjárás. 

Vezette: Andrei Baciu (Botoșani) – Iulian Conțofan (Jászvásár), Valentin Popovici (Botoșani). Ellenőr: Petrișor Chirițescu (Brassó), Tamás Zoltán (Székelyudvarhely).

Gólszerzők: A. Herghelegiu (7 – büntetőből), P. Simon (76.).

CSM Avântul: Bucin – Suciu, P. Luca, D. Chirilă, Grigoraș (80. Z. Crișan), Harkó, Tóth, M. Pop, Vrabie, C. Chirilă (90. D. Popa), M. Șerbănați (61. Ad. Murar).

Vajdahunyad: Lefter – Iacob, Simon, Giura, Garutti, Mogoș (84. Bradu), Vlad A., Da Motta, Arnăutu (84. C. Robert), Herghelegiu, L. Buș (89. A. Dumitru).

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére