Navigáció: Kezdőlap / Sport / Megújul a Metalul labdarúgópálya.

Megújul a Metalul labdarúgópálya.

Folyamatban van az Abafáján levő egykori Metalul labdarúgópálya felújítása. A telek lehetővé teszi, hogy a lelátóval rendelkező, elhanyagolt focipálya mellé edzőpályát és két teniszpályát is kialakítsanak, továbbá felújítják az öltözőket, ami mindhárom pályát kiszolgálja. A polgármesteri hivatal saját beruházásból a pálya előtt parkolóhelyek kialakítását teszi lehetővé. Ottjártunkkor már dolgoztak a térkövezésen. A fagyos időjárás miatt szünetelt a munka, de amint az időjárás lehetővé teszi, folytatják. 

Kicserélik a székeket is és rendbe teszik a lelátó vasszerkezetét. A 200.000 euró értékű műgyepet, amellyel letakarják a pálya játszóterét, a Román Labdarúgó-szövetség biztosítja. Ígéretük szerint néhány napon belül leszállítják a műgyepet, és akkor teljes gőzzel folytatható a korszerűsítés. 

Azt is megtudtuk, hogy tervezik az Avântul klub menedzsmentjének az átszervezését. Tavaly egymillió, az idén félmillió lejt bocsátottak a klub rendelkezésére, ami természetesen nem elég egy felsőbb osztályban játszó labdarúgóklub fenntartásához. A klub vezetőségén múlik, hogy miként tesz szert támogatókra. Egyelőre nem célozzák meg a felsőbb ligát. A pálya és a környezete is felújításra szorul, ez majd egy következő költségvetési terv lesz. A polgármesteri hivatal célja, hogy a városi parkok kialakításával, a sportbázisok rendbetételével családbarát várost alakítson ki, ahol lehetőség van mind a szórakozásra, mind az egészséges életmódra, a tömegsport és részben az élsport űzésére is. 

Vajda György

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére