Navigáció: Kezdőlap / Sport / Bravúros hazai döntetlen az éllovas ellen.

Bravúros hazai döntetlen az éllovas ellen.

Miután az elmúlt két játéknapon négy pontot gyűjtott be idegen környezetben a Maros megyei rangadókon, a tapasztalt Nyáradtői Unirea 2018, valamint az újonc ACS Marosvásárhely ellen, a CSM Avântul ezúttal a csoport megkérdőjelezhetetlen éllovasát fogadta a régeni stadion lelátóin helyet foglaló, mintegy 400 néző előtt. A mérkőzés túlnyomó részében a vendégek uralták a játékot, magabiztosan, tetszetősen adogattak.

A tabellát maximális pontszámmal vezető vajdahunyadiak már a 3. percben hatalmas gólhelyzetbe kerültek: Antonio Vlad már csak a kapussal állt szemben, de elhibázta – centiméterekkel a bal kapufa mellé gurított. Négy perccel később a tapasztalt Herghelegiu kecsegtető szögből lőtt, ám a játékszer jócskán fölé ment. A hazigazdák korábban ritkán látott harcias szellemben és bátran futballoztak, minden labdáért megküzdöttek. A 9. percben a fáradhatatlan (immár 39 esztendős!) Truța ellenállhatatlanul tört be a bal szélen, pár méterről lőtt, Lefter kapuvédő azonban magabiztosan hárított. Bár a házigazdák eléggé ritkán veszélyeztettek, a 22. percben egy pontrúgás következtében javukra módosult az eredményjelző: Enescu nagyszerűen végzett el egy bal oldali szabadrúgást, Vrabie pedig mintegy 5 méterről nagy erővel a léc alá bólintott (1-0). A lecke fel volt adva… A harmadik vonal szintjén remek labdarúgókat a soraikban tudó vendégek viszonylag gyorsan magukhoz tértek, és erőteljes, gyors támadásokat vezettek. Ennek eredményeként szűk negyedóra alatt kétszer is betaláltak Bucin kapujába: előbb a 29. percben Coman közeli erős lövését a hálóőr csupán kiütni tudta, a kipattanót pedig a szemfüles Herghelegiu néhány méterről a hálóba fejelte (1-1), majd további hat perc elteltével egy gyors ellentámadás végén Herghelegiu duplázott: Neacșa remek jobb oldali beadását a kapu torkából zavartalanul értékesítette (1-2). Noha a CSM Avântul kitartóan igyekezett, az első játékrész hajrájában nem dolgozott ki említésre méltó gólszerzési lehetőséget, és nagyon úgy tűnt, hogy a két vendégtalálattal a dolgok a megszokott mederbe kerültek.

Szünet után a szinte állandó veszélyt jelentő Herghelegiu nagyon közel állt a mesterhármas megszerzéséhez, ám ígéretes szögből fölé emelt. Aztán az 58. percben egy hosszas támadás után a házigazdák kiegyenlítettek: Chirlejan Mario Pophoz továbbított, ő a büntetőterület vonalán Harkónak adta a pettyest, aki bődületes erővel, védhetetlenül küldte a bal felső sarokba (2-2). Ezzel a szépségdíjas találattal Harkó Károly megajándékozta magát névnapja alkalmából. Az egyenlítés után a találkozó néhány percig a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, majd a vajdahunyadi gárda újra átvette az irányítást. Bár időnként komoly nyomás alá helyezték Bucin kapuját, a vendégek csupán két-három alkalommal veszélyeztettek, ám csak „helyzetecskékig” jutottak. A 69. percben Iacob jó pozícióból fölé lőtt, majd a 84.-ben Coman a kaputól három méterre kapott labdát Iacobtól, de Sergiu Chirilă az utolsó pillanatban felszabadított. Ez alatt az idő alatt a szászrégeniek leginkább a védekezésre összpontosítottak. A néhány lendületes támadás azonban a büntetőterület közelében elakadt. A hajrát a hazaiak hősiesen kivédekezték, amikor lehetőségük nyílt, okosan birtokolták a labdát a győzelemmel felérő döntetlen megőrzéséért, ami végül sikerült is.

Ezzel az eddig hibátlan listavezető tíz játéknap után első ízben botlott, míg a házigazdák folytatják meglepően jó szerepléseik sorozatát. Stoica Vilmos gárdája igazi csapatként futballozva egyre összeszokottabb, magabiztosabb.  Attól, hogy a csapatban három-négy képzett fiatal, valamint tapasztalt „idegenlégiós” is szerepel, nem dől össze a helyi focivilág, sőt ígéretesen fejlődik.

Jegyzőkönyv

3.liga, IX. csoport, 11. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Vajdahunyadi Corvinul 1921 2-2 (1-2).

Szászrégen, Avântul-pálya, napsütéses időjárás, mintegy 400 néző. Vezette: Valentin Florescu (Sepsiszentgyörgy) – Kopriva Zsolt (Nagykároly), Kopriva-Biró Enikő (Székelyudvarhely). Ellenőr: Flavius Burlea (Fogaras), Petru Meterciuc (Németvásár).

Gólszerzők: V. Vrabie (22..), Harkó K. (58)., illetve A. Herghelegiu (29., 35.).

CSM Avântul: Bucin – Bugnar, S. Chirilă, Suciu, Truța, Vrabie, Enescu, Harkó (83. P. Luca), Chirlejan (79. V. Bujor), M. Pop (61. Panga), R. Bucur.

Vajdahunyadi Corvinul: Lefter – Iacob, Garutti (61. Lupu), Vlad, Neacșa, Chindriș, Bradu, Mercioiu (61. Bortoneanu), Pârvulescu (66. Roșu), Coman, A. Herghelegiu (76. Măr).

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére