Navigáció: Kezdőlap / Szórakozás / A Titán nyerte A Dal 2023-at.

A Titán nyerte A Dal 2023-at.

Az Éjféli járat lett az év dala

A szászrégeni Titán nyerte az idei nemzeti dalválasztó show-t. A Duna könnyűzenei dalversenyének győztese Az Év Dala 2023” cím és a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerés mellett tízmillió forinttal építheti tovább zenei karrierjét. A döntő extra produkciójaként Oláh Ibolya egyik új dala hangzott el a hamarosan megjelenő nyereménylemezéről.

 Véget ért Magyarország egyetlen dalválasztója, a döntő nyolc dala szimfonikus változatban versengett az év dala címért a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara kíséretében. A magyar zenék versenyében a zsűri ismét a nézőkkel együtt kereste az ország slágerét. Wolf Kati, Mező Misi, Ferenczi György és Egri Péter pontszámai alapján a legjobb négy közé jutott: a blues hangzású Nincsen semmi boldogságom Panka ás Kristóf előadásában, a szólistává előlépett Szebényi Dániel Vigasztaló című produkciója, a filmzenehatású Éjféli járat a szászrégeni Titántól, valamint az énekes-dalszerző Szekeres András lírai dala, Az ősz. A döntés a közönség kezében volt, a nézők a legtöbb szavazattal az Éjféli járat című dalt választották az év magyar slágerének.

 A Titán megnyerte Az Év Dala 2023, valamint a Petőfi Zenei Díj Év dala 2023 elismerést, emellett – magyarországi piacon egyedülálló módon – a zenei produkciója fejlesztésére fordítható tízmillió forintos pénzjutalmat is kap. A döntőbe jutott másik hét versenyző is pénznyereményben részesül. A legjobb négy között végzett másik három produkció előadója öt-öt millió forinttal, a további négy finalista – a mezőny metál képviselője, az EVERFLASH, az ukulelés Mocskonyi Dörgő, az egyből magával ragadó QUACK és a fesztiválhangulatú Roy Galeri – egy-egy millió forinttal építheti tovább zenei karrierjét. 

A magyar könnyűzene ünnepére, A Dal 2023 fináléjába extra produkcióval tért vissza Oláh Ibolya. A rövidesen megjelenő nyereménylemezének egyik új dala, az Ami a szívemen, az a számon televíziós premierként debütált a Dunán. Az énekes a Nem adom el című dallal nyerte meg tavaly a dalválasztót, és ezzel Az Év Dala 2022 címet. 

Magyarország egyik legnagyobb televíziós zenei eseményén a legújabb magyar dalok mérettettek meg a heteken át tartó élő show-ban. Mintegy félezer pályaműből negyven dal kapott páratlan lehetőséget a főműsoridős bemutatkozásra. A Dal 2023 kiválasztottjaira izgalmas kihívás várt, a produkcióknak fordulónként meg kellett újulniuk, míg az elődöntőben akusztikus hangszerelésben, a döntőben szimfonikus feldolgozásban hangzottak el a dalok. 

A műfaji sokszínűséget támogató rangos zenei verseny fellépői idén is megemlékeztek Magyarország nagyjairól, és egy új dal született Petőfi Sándor, Madách Imre és a Himnusz-bicentenárium tiszteletére Kétszáz év címmel. A közmédia feladata és küldetése, hogy a Duna show-műsora az új magyar dalok megszületését ösztönözve a magyarországi könnyűzene katalizátora legyen, továbbörökítse a gazdag magyar zenekultúrát, és őrizze a magyar nyelv értékeit. A Dal 2023 adásai újranézhetők adal.hu-n. (Az MTVA Sajtó- és Marketingirodája)

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére