Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Év végéig befejeznék.

Év végéig befejeznék.

Haladnak a Maroskece – Aranyosgyéres autópályaszakasszal

Az A3-as erdélyi autópálya Maroskece – Aranyosgyéres szakaszának építése több mint 50%-ban elkészült, és reális esély van arra, hogy az év végére átadják a közúti forgalom számára – tájékoztatott a Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság.

Az építkezésen jelenleg több mint 650 személy dolgozik több mint 250 munkagéppel, 165 szállítóeszközzel. A kivitelező képviselője, Radu Cojocaru szerint a talaj stabilizálásának nagy részét elvégezték, a munkálatok közül a többi között a hidraulikus kötőanyagokkal történő stabilizálás, a kohéziós anyaggal és ballaszttal való feltöltés, a hidrotechnikai megoldások, a betonfödémek kialakítása és a födémek feletti betonozás, az előre gyártott gerendák és födémek felállítása van folyamatban.

A Maroskece – Aranyosgyéres szakasz 15,7 km hosszú, és a Strabag Kft. – Geiger Transilvania Kft. építi a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társasággal (CNAIR) kötött, mintegy 420 millió lej értékű szerződés alapján. A szerződés időtartama: 3 hónap a tervezésre és 18 hónap a kivitelezésre. 

Az autópályaszakasz régóta húzódó építését 2024 első feléig be kell fejezzék, de a vállalkozó ígérete szerint már ez év végén szeretnék átadni – tájékoztatott a Brassói Regionális Útügyi Igazgatóság sajtóosztálya.

Szer Pálosy Piroska

Népújság

(Fotó: Illusztráció)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére