Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Kábítószer-kereskedők előzetesben.

Kábítószer-kereskedők előzetesben.

Fiatalkorúak életét is kockáztatták

Június 7-én, szerdán két kábítószer-kereskedéssel gyanúsított személyt vettek őrizetbe a megyében, akik állítólag kiskorúaknak is értékesítettek veszélyesnek számító drogokat. Csütörtökön a dílerek harmincnapos előzetes letartóztatását rendelte el a bíróság.

A marosvásárhelyi szervezett bűnözés elleni osztály rendőrei a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) marosvásárhelyi területi szolgálatának ügyészeivel és a szászrégeni rendőrség együttműködésével öt helyszínen tartottak házkutatást Maros megyében olyan személyeknél, akiket kockázatos és életveszélyes kábítószerek kereskedelmével, valamint saját fogyasztásra is drogok birtoklásával gyanúsítanak. Az év eleje óta a megyében magas kockázatú és veszélyes kábítószereket birtokoltak és értékesítettek, kiskorúaknak is.

A házkutatások a gyanúsítottak otthonaira és az általuk látogatott helyekre irányultak, ennek eredményeként körülbelül két kilogramm 3–CMC-t tartalmazó anyagot, 200 gramm kannabiszt, valamint számítógépes rendszereket és számítógépes adattároló eszközöket találtak és foglaltak le, amelyeket a gyanú szerint a bűncselekmények elkövetéséhez használtak.

Ezt megelőzően a rendőrök több olyan személy kilétére is fényt derítettek, akik állítólag különböző mennyiségű – körülbelül egy grammtól 350 grammig terjedő – kábítószert vásároltak az illetőktől.

A bizonyítékok alapján az ügyben eljáró DIICOT-ügyész elrendelte a két személy 24 órás őrizetbe vételét, június 8-án pedig 30 napra előzetes letartóztatásba helyezték őket. 

Az akcióban támogatást nyújtott a Román Rendőrség Különleges Műveleti Igazgatósága. A tevékenységekben részt vett a marosvásárhelyi I. Ferdinánd király mobil csendőrségi csoport és a szászrégeni városi rendőrség is.

A Maros Megyei Rendőr-felügyelőség tájékoztatójában hangsúlyozzák, hogy a büntetőeljárás során a gyanúsítottak a büntetőeljárási törvénykönyv által biztosított eljárási jogokat és garanciákat, valamint az ártatlanság vélelmét élvezik. 

Szer Pálosy Piroska

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére