Navigáció: Kezdőlap / Sport / Háromgólos hátrányból egyenlített.

Háromgólos hátrányból egyenlített.

Marosvásárhely a megyei rangadón

Megyei rangadóval zárult a labdarúgó 3. liga idénye. A 9. csoport alsóháza utolsó fordulójában a 6. helyezett ACS Marosvásárhely a 8. helyen álló Szászrégeni CSM Avântult fogadta, s egyik fél számára sem volt tétje már a találkozónak, a helyezésük a végső rangsorban nem változhatott. A marosvásárhelyiek a Gyulafehérvári CSM Unireától elszenvedett vereséget követően lemondhattak az alsóház megnyeréséről, míg a szászrégeniek számára felüdülés volt, hogy az utolsó két fordulóban már úgy játszhattak, hogy megszabadultak a kiesés rémétől.

Erre az utolsó meccsre Flavius Sabău marosvásárhelyi edző számos tartalékot nevezett, mindössze négyen kaptak helyet a kezdőben a szokványos csapatból. Minden bizonnyal ez is hozzájárulhatott ahhoz, hogy az első félidő szászrégeni vezetéssel zárult Ghiță korai góljának köszönhetően.

Mi több, szünet után az Avântul két további góllal 3-0-ra növelte az előnyét, a 76. percben úgy tűnt, lezárta a mérkőzést. Innen sikerült egyenlíteniük az utolsó kevesebb mint negyedórában a marosvásárhelyieknek, akik csereként sem számítottak a keret legtapasztaltabb játékosára, Răzvan Greura, az eltiltott Denis Giosura, illetve a hosszú időre sérülés miatt kidőlt Clinton Oseire.

A 3. liga új idénye augusztus végén kezdődik, azt azonban még meg kell várni, hogy marad-e a járvány idejére kialakított, utóbb megtartott, ám sokat bírált tízcsoportos rendszer, illetve, hogy miként rakosgatják ide-oda a különböző csoportokba a csapatokat a szövetség boszorkánykonyháiban, elvileg földrajzi megfontolások szerint, valójában azonban ezeket különböző érdekek felülírják, lásd Nagyvárad 7. csoportba sorolását, miután az előző idényben az osztályozón kikapott Nyárádtőtől.

Ami biztos, hogy a marosvásárhelyi csapat új edzővel vág neki az új idénynek, miután az utolsó mérkőzést követően közös megegyezéssel szerződést bontottak Flavius Sabăuval, aki az ősszel gyakorlatilag kilátástalan helyzetben, az utolsó helyen, és kilenc forduló után mindössze öt ponttal vette át a csapatot. Noha érkezése után az eredmények látványosan javultak, a felsőházba már nem sikerült bejutni a bizonytalan tavaszi kezdést követően.Jegyzőkönyv3. liga, 9. csoport, alsóház, 10. forduló: ACS Marosvásárhely – Szászrégeni CSM Avântul 3-3 (0-1).Marosvásárhely, víkendtelepi labdarúgópálya. Vezette: Matei Șerban (Kolozsvár) – Alin Revnic (Kolozsvár), Bazsó Magyar Tamás (Kolozsvár). Ellenőr: Dan Monea (Nagyenyed), Ștefan Donciu (Sepsiszentgyörgy).ACS Marosvásárhely: Lukács – Dumbrăvean, Jorza, Moldován, Bălan, Degan, Bărăbaș, Csala, Moraru, Arhirii, Gliga. Cserék: Kis, Barabaș, Pop, Caliani, Vorga, Iepure, Vidrăsan, Csáki, Kiss.Gólszerzők: Iepure (79.), Vidrăsan (85.), Csala (90+2.) illetve Ghiță (9.), Suciu (62.), Bujor (76).
Eredményjelző3. liga, 9. csoport, alsóház, 10. forduló: Kolozsvári Viitorul – Kudzsiri Metalurgistul 0-1, ACS Marosvásárhely – Szászrégeni CSM Avântul 3-3, Gyulafehérvári CSM Unirea – Alsógáldi Industria 6-1. 

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére