Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Ébredj Turul népe! – Erdélyi előadás- és fórum sorozat

Ébredj Turul népe! – Erdélyi előadás- és fórum sorozat

A Magyar – Turán Alapítvány stratégiai feladatának tartja – az elszakított magyar területeken – mind a megmaradás, mind pedig a magyar nemzeti közösségek megerősítése szempontjából a magyarság anyanyelvi művelődésének segítését. Kiemelten fontos a magyar történelemmel és őstörténeti kutatásokkal foglalkozó előadások megrendezése. Az elmúlt évek során alapítványunk sokszor tartott tudományos előadásokat és hagyományőrző rendezvényeket az egész Kárpát-medencében. A teltházas előadások után, még inkább megnőtt az igény a magyar nép ősi történetének megismerésére. Ezenfelül örvendetes tény, hogy a szép pusztai hagyományaink mentén egy erős nemzeti összefogás született. Most sokak kívánsága válik valóra, a Kurultaj – Magyar Törzsi Gyűlést szervező alapítvány egy csaknem két hetes erdélyi fórum- és előadás sorozatot rendez.
A jövő hét közepétől a Magyar-Turán Közhasznú Alapítvány erdélyi előadás- és fórum sorozatának a a bevezetőben leírtakon kívűl az is a célja, hogy mozgósítsa az erdélyi magyarságot az idei Ősök Napja ünnepünkre, illetve az erdélyi EMI tábor meglátogatására, melynek szervezésében idén az alapítványunk is részt vállal.

Az erdélyi fórumunk témája a magyar hagyományőrzés megtartó ereje, az ősi történelmünk méltó bemutatása a tudomány eszköztárával, és ezeknek a kiemelt témáknak a hatása a magyar nemzetstratégiára. A fórumunk címe:

Ébredj Turul népe! – A magyarság múltja, jelene és jövője a nemzetstratégia tükrében

A fórumon túl több városban előadásokat is fog tartani Bíró András Zsolt humánbiológus, antropológus a magyar őstörténet, illetve a hun-kori történelem témakörében.

A csíkszeredai előadás címe:

Magyar őstörténet a természettudományok tükrében

illetve a Marosvásárhelyen és Székelyudvarhelyen a

A hunok fénykora, utóélete és szerepük a magyarság őstörténetében

című tudományos, ismeretterjesztő előadások lesznek meghallgathatók.

A tervezett fórumok és előadások, helyszínei és időpontjai:

Nagyvárad – április 20.

Marosvásárhely – április 22.

Székelyudvarhely – április 26.

Csíkszereda – április 27.

Kézdivásárhely – április 28.

Az előadássorozat után Április 29-től Sepsiszentgyörgyön, Brassóban, Aradon és Temesváron hagyományőrző közösségekkel találkozik az alapítvány vezetősége.

A részletekről folyamatos és bővebb tájékoztatást adunk a közösségi oldalunkon: https://www.facebook.com/kurultaj/

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére